söndag, april 10, 2011

HELG 1... FREDAG, LÖRDAG...STÄDNING

Bara för att det inte ska bli mer rörigt än vanligt, så delar jag upp dagens bloggande. Det känns faktiskt riktigt skönt nu, måste jag säga. Nästan stilljte i skallen. Fast inte riktigt. Det räckte att knäppa på datorn idag för att få igång nya tankar. Men jag försöker hålla dem stångna tills jag har tid att ta itu med dem.

I fredags gick jag upp skapligt för att komma igång. Det är alltid svårt att börja och sedan i mitten någongång inträffar en slags handlingsförlamning, när man inte vet i vilken ände man ska fortsätta. Så är det för mig iallafall. Jag intog frukosten gående. Spankulerandes mellan rummen och funderandes på möblering och var jag skulle börja. Fick nästan ont i magen när jag tittade på bokhyllorna och alla böckerna, så beslutade mig på stående fot för att skrinlägga planen att flytta dem till en annan vägg.

Men nödtorftig torkning av hyllorna blev det förstås ändå. Så där började jag. Sedan tillkommer ju en massa saker under resans gång. Kassering av en gammal risgolvlampa vars skärm var som torrt fnöske tex och urplockning av glas jag aldrig använder från skåpet jag har i rummet. Likörglas jag fått som present när jag fyllde jämnt en gång. Jag dricker aldrig likör och lär väl då heller aldrig bjuda på det. Packade ner dessa plus annat jag aldrig använder i en kartong.

När fönstertvätt, gardinbyte och ommöblering i rummet var klart var det redan eftermiddag och jag hade tre rum och badrum kvar. I avkommans rum som numera står oanvänt ( som var nästa rum på tur ) stod en annan golvlampa som slutade fungera för ett år sedan. Ni som hängt med ett tag vet att jag då införskaffade en annan, som jag fortfarande är nöjd med. 

Den här första lampan har jag inte velat göra mig av med, eftersom det bara var en del av den som slutade fungera och den delen regleras med ett särskilt reglage. Jag köpte ett nytt sådant för ganska länge sedan som sedan dess legat i köksskåpet. Nu tog jag ett break mitt i städandet och började meka med lampan. Min tanke var att någon tråd lossnat bara. Men så var det inte.

Så jag skruvade loss alla trådar och bytte till det nya reglaget. Och vips så fungerade lampan. Tummen upp för mig ha,ha.

Ser ni att den lyser? Förutom att jag kände mig lite stolt, så var det skönt att ha det här också gjort och när den stod på plats igen så var rummet fullbordat.

Men som vanligt sprang ju tiden iväg och jag ville ha det mesta färdigt eftersom jag skulle bort som igår lördag och jag tyckte inte jag kunde dra möbler alltför sent en fredagskväll. Datarummet och flyttandet av min säng hann jag helt enkelt inte med.

Upp skapligt även igår för att hinna allt. Tog ett kort när jag tvättade fönstret i datarummet. Solen sken och det var så himla skönt att stå där med näsan mot solen. Jag hann iallafall klart allt jag tänkt mig och allt annat som kom i vägen på köpet. Har lite garderobsplock och badrumskåp kvar.

Nöjd och glad slängde jag alla kläderna jag hade på mig i tvättkorgen, ställde mig i duschen och fixade till mig för att sedan med kommunala medel av olika slag ta mig till den här manliga fd älskaren, numera kompisen. Så himla gött att bara koppla av och kunna göra det då allt hann bli klart. Riktigt trevligt och en riktig energikick var det besöket.

Kom på nu när jag lade in bilderna att jag även tog en bild på mitt lillfinger *ler*

Nu är det okej igen, men igår hade jag så jäkla ont i det. Kunde inte knyta handen. Vet inte om det syns på bilden att det är svullet vid knogleden och inte vet jag varför. Kanske stukade jag till det när jag for omkring med mina möbler.

4 kommentarer:

Benny sa...

Hej Greta jag blåser så går det över,känner du det,Kram

Gretas Svammel sa...

Ja, det är ju redan bra...Benny

Svenne sa...

Kul att du fixade lampan för man ska inte slänga nåt som går att laga, det gör andra så det räcker tycker jag!
Kvinnor kan om dom bara får behålla skruvmejlsen för sig själva ;-)

Gretas Svammel sa...

Uj, uj..Svenne... visst kan vi *ler*..massor.