lördag, april 09, 2016

NYDUSCHAD och RÄTT OKEJ


Man kan väl inte ha principen med lördagsfri datordag i min situation väl??  Det vore väl att inte ta vara på tiden? *ler*. Fast hade 08-ungen kommit skulle ju det umgänget naturligtvis varit viktigare, men det är ju onödigt att ens påpeka.
 
Hon kommer väl snart, kom iväg kvart över 12 fick jag sms om. Tanken var att hon skulle åka i morse, men vad sjutton, hon behöver ta det lugnt och det är ju helt okej med mig så jag ansåg det bättre att umgås lite mer med småfolket och låta manliga medlemmern få lite egen tid också. Det tar på förhållande och allt en sådan här situation. Både om man har barn eller inte. Men jag tror hon stannar här nere nu. Tror alltså. Jag tror också att det hela snart är över.
 
 

Jag fick hjälp av personal att duscha och att få sängen renbäddad. Kändes riktigt skönt och frächt.
Sovit lite "normalt " i natt. Normalt jämfört med sista nätterna och normalt jämfört med sista månaderna hemma då jag vaknade en gång i halvtimman nästan. Påbörjade natten runt elva och vaknade sedan typ varannan timme 01,02,03,04.
Vid sju var jag kissnödig, det är positivt och klarade mig ut till toa. Blev lite yr så satte mig på sängkanten och inhalerade ett par gånger. Kändes en aning i bröstet vid andetagen så tog då även en halv snabbverkande och då nådde jag maxgräns för effekt när det var dags för den långtidsverkande strax efter åtta.  Och vid duschen vid 10.00 var jag förutom lite yrslig helt okej. Tyckte jag alltså.

Man har svårt att själv inse hur sjuk man är. Åtminstone har vissa det. Jag till exempel. Läste bloggen av den som liknar mig mest vad gäller cancerform och symptom och hon har inte förrän nu på grund av brysk läkare insett att hennes läge är snudd på samma som mitt. Jag vet inte om en del onkologläkare har svårt att på ett rakt sätt informera sina patienter. Jag förstod ju inte fullt ut ( även fast man visste undermedvetet och medvetet att den dagen skulle komma ) förrän jag blev informerad veckan jag låg på sjukan.

Då ramlade poletten ner och då blev jag ju snudd på stressad, eftersom jag hade vissa avslut att göra. Saker jag egentligen kunde gjort tididgare, men varför? när känslan var att det inte var dags än. Människans sinne är lite lustigt och framförallt olika. Men nu är allt lugnt och jag hoppas bloggerskan också hinner med sitt och hinner landa i beskedet och luta sig bakåt sedan och bara koppla av och ta det lugnt.

Ikväll kommer inget av de andra barnen. De måste få ha en ledig lördag med dito kväll och grabben med sambo har ju precis flyttat till en gård och vill ha tid att snickra lite inredning och pyssla där. Men det räcker gott med äldsta dottern. det är ju två dagar sedan vi sågs och har nog mycket att prata om haha. Jo vi har alltid mycket snack i oss.

Och Frankrike som anammade sexköpslagen. Så dumt.

Ha en fin fortsatt dag. Nu kan det hoppa några dagar med inlägg här beroende på sällskap på rummet. I morgon är nog alla ungar här och 08- ungen lär bo här, men försvinner nog korta stunder då jag kan dra fram datorn.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Hej Greta!
Jag har läst din blogg i några år och gillar din personlighet. Även om jag aldrig träffat dig så tycker jag att man genom dina inlägg kan avläsa vad du är för en person. Jag tycker att du har en positiv syn på livet och verkar vara en väldigt omtänksam person,en sån som är lätt att tycka om. Jag tycker det är orättvist att du drabbats av denna vidriga sjukdom! Världen behöver fler människor som du. Kram.

Gretas Svammel sa...

Tack Hanna.
Ja jag tycker det är orättvist att någon ska drabbas. Men kanske lär vi oss något på motgångar också. Jag tror det och kanske kan jag vara till mer nytta på nya stället än på jorden.

Ingen vet, inte jag heller, men jag väljer att tro det. Hur det sedan blir det märker jag då.

Min positiva syn är jag född med och haft stor nytta av. Fast det betyder ju inte att jag alltid varit glad och sett möjligheter. Jag har allt ramlat ner i många dalar under min livsresa. Det är vid klättrandet upp som är viktigt att hitta redskap till.

Stor kram tillbaka och lev livet på DITT bästa sätt.