fredag, april 08, 2016

BÄTTRE IDAG och TREVLIG HELG


Samma som igår, jag väntar besök av barn. Alla som bor här i min stad och de kom faktiskt i går också för att försäkra sig om läget. Att det blev lite sent även idag får jag nog skylla på personalen. Eller mera rätt på att någon valde att kolavippen. Jag skulle börja min dag vid halv 12, genom att bädda till sängen, smörja mig och klä mig. Men kände av tungandningen så bad om vätskorna till inhalator för att inhalera innan jag började.

Det kom aldrig några vätskor och jag kunde inte inhalera. Däremot kom maten. och medicin får inte undersköterskor ge. Jag klarade iallafall av att sitta och bädda och sitta och smörja in och klä på mig. Kissnödig är jag ju inte eftersom jag är uttorkad. Så det var inte mycket att störa sig på och de kompromissade rätt.

Igår lade jag mig för att sova vid tolv på natten ungefär. Alltså normalt för mig. Ville även komma ur morfinbubblan, men det är nog svårt. Sov iallafall till 02.10, lite tungandad men hade inte ont. Slopade snabbverkande morfinet och inhalerade några gånger på en halv timma. Gjorde sedan om det och andningen blev lite bättre faktiskt. Nu påverkas ju som jag skrivit förr även andningen positivt av morfin, men ville undvika. Dessutom tror jag att svampmedlet varit ganska effekt. Slemmet varit skittjockt även idag, men jag har kunnat spotta upp det utan långa, sega trådar som inte går av och det har inte fastnat i halsen som det gjorde igår.

Hur som helst så satt jag i sängen resten av efternatten och morgonen. Hade boken i knäet men var som i en dvala typ, där jag försvann bort med jämna mellanrum. Rätt skönt egentligen, skrev jag nog i går också. Skönt när jag är ensam. Undrar om jag har andningsuppehåll då, för vaknar i stort sett alltid med ett ryck och då kan jag hålla tabletten i handen som jag just skulle ta, eller ha mat i munnen, eller nåt annat. Jag slumrar alltså till mitt i en rörelse, en handling.
Inte lika kul när jag umgås med folk, när jag inte kan hänga med och pratar otydligt och smålustigt.

Ungefär så här ser jag nog ut nu. Jag har sagt till ungarna att de kommer nog få höra mycket konstigt komma ur min mun framöver haha. Ju mer morfin, ju mer förvirring. Idag när läkaren kom in befann jag mig i någon slags ekande bubbla. Inte obehagligt, mer märklig känsla. Släppte efter fem minuter.

Med masken under halsen ser jag ut så här. Lite bättre, eller rätt mycket bättre. Det här kan vara en uppåtdag som övergår i en nedåt dag i morgon. Ganska vanligt. Eller så har jag bara en "bra" dag idag helt enkelt. Fast bra dagar är ju inte samma för mig som för er. Men jämfört med gårdagen så.

I morgon kommer 08- dottern ner igen. Då ska jag duscha tänkte jag. Kör var tredje dag så länge jag orkar. Har med mig klädvariationer och byten för fyra duschar. Har två kvar efter morgondagens. I slutet blir det väl bara nattskjorta, fast det vet man aldrig.

Nu ska jag lägga bort datorn, sätta mig på sängkanten och inhalera i några omgångar för att sedan se om jag kan kissa. Maten brukar komma runt fem, men de har inte så viktiga tider har de sagt. Medicinen på morgon brukar sköterskan komma med samtidigt som de frågar efter frukost, brukar vara runt nio. Kom på nu att jag ska ha laxerdroppar. De försöker ha så hemlik miljö som vanligt och de har bara 6 rum. Fast bara är väl inte så bara vid palliativ vård kanhända.

Jag önskar alla som läser mitt svammel ( som nog snart blir riktigt svammel ) En Skön Fredagskväll och en Fin Helg.
Tv-mys för mig blir samma som de sista kvällarna.... skalade räkor. Jag vet inte om jag skrivit det så nämner det därför. En ide som fortfarande håller. Ungarna köper stora godispåsar, så det står alltid en påse här. Inget för mig tack och lov, det blir sött och tjofsigt i munnen. Inget för ungarna heller, men i den här situaionen är det helt tillåtet. De återgår snart till sitt vanliga, när de landat efteråt. Nattamat för mig blir ett dubbelt rån utan ost men med lite smör. Det funkar igen nu.

Och nu kom de in och undrade om jag ville ha mat nu eller vänta. Jag tar nu, spenatsoppa är ju lite min grej om det inte är en massa grädde i. Men det blir nog gött.

Inga kommentarer: