söndag, april 10, 2016

MÅR JU RÄTT BRA TA MIG FAN

Det blir någrader även idag. Jag passar på medan möjlighet och tid finns. Vi satte på min dator för att kolla leksaker. Minsta minimänniskan fyller år i veckan som kommer och jag vill både bestämma och betala presenten från mig eftersom jag kan det. Hittade en dagisryggsäck som dottern åkte iväg och köpte. Tur att hon inte hade någon ryggsäck ännu. Det tror jag blir bra för storebror har jag ju en och i vår blir det utflykter etc. En liten nyckelpiga på ryggen.

Hade innan hittat en bok på Ad libris som jag tänkte köpa till båda eller till hela familjen egentligen. Småfolket tycker om att vara ute i skogen och den här boken kan man ta med och kolla in djurspår i mm. Hittar hon den köper hon den, annars beställer jag den i kväll hem till dem i Stockholm. Så kan de tänka på mig *ler* när de traskar i skog och mark.

Dottern skulle också ta en tur ut till min lägenhet för att vattna och för att hämta ett foto på mig och för att ta med klänningen jag hade på kärleksfesten i augusti. Skulle vara kul att ha den en gång till, fast den hänger nog som ett tält då. Men spela roll. Ena avkomman tycker det är obehagligt när jag tacklar av för var dag, känner knotorna när han kramar mig. Jag tycker också det är obehagligt att se någon när och kär förvandlas. Kom då på i morse när jag låg här och slumrade och vaknade och slumrade och vaknade, att ta hit ett eller två kort att sätta upp försiktigt på dörren ut till exempel och på väggen mitt emot sängen. Får höra med personalen först. Kort då jag mådde bra alltså.

Annars kan jag tycka och speciellt då i ansiktet att jag blir mer rund och det är av Kortisonet. Stundtals kan jag uppleva min situation lite absurd. Vill ju inte ha någon antiklimax haha, så det hela drar ut i månader. Frestar ju på ungarna än mer att ställa in sig för avslut, sedan piggar jag på mig för att snart bli dålig igen och så hoppa så. Men känslan är inte att det blir så, fast jag har ju haft fel förr.

Några bilder från dagen. En ännu bättre natt i natt. Sov från 23-23.30 till 04.30 typ. Fem timmar i sträck var länge sedan. Inhalerade innan jag testade att stappla till toa. Gick hur bra som helst, har ju nära till saker att hålla i och toan ligger mitt emot sängen så är nära dit också.
8.20 kom morgonmedicinen och en kvart senare frukosten. Det är så skönt för går att få ner lite mat nu och gott smakar det i munnen. Men kaffet är knepigt fastän det är så gott och dricker jag till maten är det kört. Då kommer klumpen att vänta ut, men har inte spytt upp varken slem eller vätska på flera dagar nu. Räcker att vänta ut några små rapar.

Dottern har effektiva öronproppar och sover som en stock. Det är bra och känns skönt för mig. Blir ju mer utvilad här än hemma då barn vaknar och jobb väntar. Varje morgon har hon två bredda mackor i "köket" och kaffe får de ta när de vill. Själv har jag inte varit utanför rummet sedan jag kom in i tisdags. 08-ungen frågade i morse om vi skulle gå ut i morgon, ska bli 15 grader varmt då. Men känns lite avigt. Jag ska ju dö, inte ränna runt ute i en rullstol. Möjligtvis en förlängningssladd till syrgasen och sitta i ett soligt dagrum. Vi får se. Ingen vet något om morgondagen ännu.

Jag mår ju bättre nu än innan jag fick syrgasen när jag var hemma och alla hjälpmedel medicin de hittat på här ,gör ju en förbättrning. Svampmedel och inhalatorn tror jag gör massor. Idag har jag inte tagit någon snabbverkande morfin, bara inhalerat. Nu är den avsköljd och står på tork. När jag är klar här ska jag sätta dit din och ringa efter blandningen som ska i. Ny mask bad jag om idag. Den andra var lite för stor och den blir ju lätt äcklig trots att jag försöker skölja av den varje dag.  Syrgasen har stått på 9 sedan i onsdags. Känns skönt när jag kan slopa tänket på den.

Fortfarande kvar vid handfatet i morse. Bakom ser ni rullstolen och duschen. Jag sitter och duschar nu, vilket jag nog skrivit om någon dag.

Sista bilden för i dag. Få se hur länge lusten att fota finns kvar. Fram i kväll kommer alla ungarna upp en sväng, ja en av de andra kom även en liten snabbis igår för både min skull och för att träffa syrran. Ofta fram mot kvällen och när det är ljud och rörelse hela tiden runt mig så kan jag bli lite förvirrad eller vad man ska kalla det och jag kan också prata otydligt så de knappt förstår vad jag menar. Mer ju mer snabbverkande morfin jag tagit under dagen. Men idag har jag alltså inte tagit något extra... än. Får jag ont tar jag. Finns ingen anledning att längre behålla mina principer och inte ta ifall jag behöver.

4 kommentarer:

Frida sa...

Skickar en stor och varm kram till dig!

Frida

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Tänker på dig. Det är inte rättvist att du skall lida. Du är en fantastisk kvinna som trots omständigheterna har ett bra humör. Njut av varje ögonblick du kan!

Gretas Svammel sa...

Tack Frida... hoppas allt är bra med dig...Kram

Gretas Svammel sa...

Jodå....Hans-E... jag njuter av varje dag.