måndag, april 11, 2016

MÅNDAG och NY VECKA

Några rader och bilder från idag. Jag oroar mig lite för att jag uppehåller ett rum som någon annan behöver ha bättre än mig. Läkaren inne och pratade, jag bestämmer och säger till om jag vill ha en vårdplanering. Blir då troligtvis korttidsboende jag kommer till. Inget jag vill och jag vill inte hem. Klarar mig inte utan viss tillsyn och pass upp. Jag sänder ut tankarna att det ska ske snart. Gärna i sömnen.

Jag ser ju inte så sjuk ut som jag troligtvis är. Det sa läkaren också och dottern tror det är min livslust som gör det. Men så länge jag lever vill jag ju leva skapligt. Jag kan inte plötsligt ändra om till något negativt.

Nu är dottern ute och köper sig lite mat. Jag har ätit lite omelett och sparrisstuvning, men var inte så gott som jag tänkt mig.

De här bilderna möts jag av när jag tittar rakt fram från sängen.
Och den här sitter på dörren ut från rummet. De är från -06 när vi var på Gotland. Jag tror det var då vi var där.

Sovit okej även i natt. Trött igår så somnade runt 23 och vaknade 04.30. Styrde sedan lite med att inhalera och skriva ner i blocket och gå på toa. Blev kvar en stund på toan för fick för mig att fixa både naglarna på fingrarna och på tårna. Gick bra med massor av stilla andning mellan varven.


Tog på klänningen idag så jag hinner ha den. En del beröm har jag fått av personalen.

Sedan roade sig dottern med att måla mina naglar.

Lite lattjo tyckte väl jag förstås. Jag brukar ju måla dem efter mina fotbad, men brydde mig inte sista gången.

Sedan blev det en liten fyrklöver på ena tån. Som på dotterns träskor.

Hon sitter och äter nu. Gav henne två trisslotter a 60 kr. Blev fyra nya så snart ska det skrapas fram storkovan. Nej vars, har den inte kommit tidigare så lär den väl inte komma nu.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Du tar inte upp något rum för någon snnan. Du är förtjänt av allt som sjukvården kam ge! Snygga tår!

Gretas Svammel sa...

Jo ...Hans- E... jag tar upp ett av LAH-s palliativa 6 rum, som är just till döende patienter. Jag är ju inte riktigt så dålig än och ingen vet när dagen kommer.

Javisst blev tånageln fin *ler*