onsdag, mars 23, 2016

HEMMA

Som vanligt här vid min stationära, kära dator rusar tiden iväg. Ska se Maria Wern kl.21 så skriver så långt jag hinner. Vid nio traskade jag ut från sjukan med min rollator och mina portabla syrgastuber. Avkomman hjälpte mig och skjutsade mig och hämtade medicin och köpte lite bröd mm.

Skönt att vara hemma, men märker ju hur krafterna sinar för varje dag. Har syrgasen på 5 nu på dagarna ( de började ju med 7 ) och höjer till 6 på nätterna. Men far jag runt så räcker inte luften riktigt till märkte jag i dag. Men nu ska jag ju inte fara runt så mycket om jag nu kan låta bli. Jag vill gärna ha lite att spela med vad gäller syrgasen när det blir värre med andningen. Man får inte vara dum *ler*.

Gick i ett när vi kom hem. Först kom tjej och installerade syrgasen och informerade. Samtidigt ringde både LAH och Hemtjänsten, men de fick vänta. LAH sedan och jag tycker de verkar vettiga (än så länge ). Jag redogjorde för mitt dåliga vätskeintag så ska få dropp i morgon kväll med glykos. På sjukan var det bara vätska, men kanske blir jag lite piggare med socker. Nu när det är kört spelar sockret ingen roll. På fredag bad jag om ett litet näringsdropp så jag klarar påsken med alla ungar och exet. Det ska jag också få. Sedan får vi se hur jag känner mig efter helgerna.

Efter det kom hemtjänsten och installerade larm och strax efter kom maten. Hade glömt att informera om att jag är vegetarian fast äter fisk och ägg så fick skinka och potatis. Fast jag tog det och mosade två små potatis med salt och grädde. Det tog tre timmar att få i sig. Klumpen kom direkt så väntade ut den innan nästa tugga. Fick i alla fall inget upp. Testade en näringsdryck när jag satte mig vid datorn och det var samma sak där. En liten del kom upp då och då men det mesta behöll jag. Få se om jag får i mig ett par rån nu till tv-n. Men det brukar gå bra om jag skippar att dricka. 

Här är syrgasen och den producerar nytt hela tiden och tar således inte slut. Brummar lite men jag vänjer mig nog. Har den i datorrummet och så en 15 m lång sladd. Kan byta till en 7 m om jag vill.

Skulle skriva ut papper om anhörigdagar och förstås strulade skrivaren. Vi satt hela eftermiddagen och försökte lösa det utan resultat. Skumt, för innan jag åkte in till sjukan skrev jag ut, utan problem. Nu hoppas det liksom över rader. Få se om vi får ordning på det i helgen eller om jag mailar support i morgon. Jag måste kunna skriva ut, har en hel del jag vill få färdigt plus att soc. ska ha redovisning på betalda räkningar.

De portabla tuberna. Fick sex stycken med mig hem och så hade läkaren beställt ytterliga sex som de kom med i eftermiddags. Toppen. Ringer man före elva så kommer de nästa dag. Service minsann.

Igår kväll kom ungdomskompisen. Känns skönt att hinna träffa de som betytt något för mig och göra det när jag är som vanligt i sinnet. Vi tog minneskort vi också. Jag frågar förstås först, men tror det kan vara kul för dem sedan att ha, när jag är borta. Nu vill jag ju att de ska minnas mig som jag var förstås. Inte som en avmagrad, flämtande figur.

I morgon kommer 08-familjen igen och eventuellt en annan av mina barn. Tänkte hinna kasta resten av mina hobbykläder innan, vilket jag hinner och skriva klart sjukdokumentet.
Hemsidan har jag mailat om i kväll och bett att de raderar den 31 mars.  Sedan åker alla GG bilder på datorn och externa disken ska gås igenom. Har några noveller kvar som jag tänkte hinna publicera på bloggen. Nu är det ju folk här hela helgen så då blir det inte mycket dator.

Klockan går. Det får räcka för nu.

Inga kommentarer: