måndag, mars 21, 2016

HEMFÄRD ONSDAG

Ja, här ser ni mitt nya färdmedel. Tänk att jag skulle komma hit haha. Men det är bara att anpassa sig. Jag börjar göra det nu. När jag är klar med det jag vill göra ska jag bara låta det ske som sker och inte bekymra mig över något. Bara ta det lugnt.

Med tanke på kommentarer till förrförra inlägget är det alltså inte bloggen jag ska avsluta. Utan bankontot. Bloggen kommer jag att lämna kvar, men jag tänker inte låta någon gå in och skriva att jag farit vidare. Jag skriver så länge jag kan. Sedan kan man kolla in corren.se och se om det finns någon dödsannons. Om man vill alltså. Då får ni läsa min egenskrivna vers från 80-talet. Hur många skriver sin vers till sin egen dödsannons när man är 30? Jag vet en haha.

På onsdag åker jag hem. Klockan tio ska vi möta upp LAH hemma och även hemtjänsten skulle dyka upp. Hade telefonmöte med biståndsbedömaren på kommunen idag plus kordinatorn här. Det blir nog bra. Det är lite delade meningar om jag ska åka ambulans. Jag propsar på att jag ska åka med sonen. Han hämtar mig vid nio. Jag får tydligen med sex portabla syrgastuber och är inte de klara på onsdag tar vi en här och så får avkomman åka tillbaka med den. Det är vad jag bestämt alltså. Det blir så.

Jag skriver ju egen dryckeslista och när läkaren var inne om hemresan sa jag vad jag får i mig. Jag spyr ju upp en del och kan inte dricka mer än liten klunk i taget. Alldeles för lite sa han, så nu har jag vätskedropp igen. Jag spyr ju upp maten också då och då, men näringsdropp var inte aktuellt nu.

Igår fick jag ju inte mycket i mig. Teet på kvällen kom upp ganska omgående men fick behålla skorpan. Idag har ännu inget kommit upp, peppar, peppar. Fast känns inte som det ska heller. Lite varannan dag stuk. Ätit väldigt små portioner i dag för att minska risken att få klumpen. Vill ju behålla maten.

Minsta skitungen uppe en kortare stund nu ikväll. Hade hämtat rena kläder åt mig igen och vattnat blommorna. Jag sms:ade ungdomskompisen idag för att informera om läget. Känner lite som att tiden rinner iväg. Vill ju träffa vissa innan det är slut och då förstås när jag är mitt vanliga jag och kan prata och skoja, så hon kommer i morgon.
Sedan fick 08-ungen för sig att ta tåget ner på onsdag efter jobbet, så kommer resten av familjen på fredag. Men det är inte hundra ännu. Fast har bestämt nu att inte lägga mig i hur de lägger upp det hela. Jag kan ju förstå att de vill. Jag har ju själv varit i den situationen.

Sover skapligt igen på nätterna. Igår somnade jag lite över 23 och sov till typ 6. Hoppas på liknande natt idag. Jag kan ju inte se mina vanliga tv-program eftersom de inte har varken trean eller sjuan eller femman eller tlc. Så det okända får jag klara mig utan ikväll och imorgon missar jag Parneviks. Små problem jag vet.

Boken jag börjat på nu Citymorden av Lars Lundholm, verkar jättebra. Spänning från  början och bra personbeskrivningar och flyt i skrivandet.

Nu ska jag skicka iväg lite bilder till ungarna som vi tog igår. Pallade upp kameran och tog gruppbild på oss alla ute i solen. Kan vara kul att ha tror jag, som minne och att visa småfolket när de blivit större.
Nu börjar de säga här, personalen, att jag är stark. Jag är född sån, säger jag för det måste jag ju vara trots att förstås livet gett mig mer grädde på moset och förstärkt det. Sedan har ju alldeles säkert resan inför start av företaget påverkat mig positivt i massor och förstärkt min tro om reikarnation med mera. Jag kan ju inte tvivla på det som jag upplevt, så lite spännande ska det bli att se om det stämmer, men jag kan tyvärr inte berätta det för er då.

Det tragiska blir att lämna barnen, men en himla tur att de är vuxna och förstår. Vi pratar mycket allihop och de har väl påverkats en del av mitt sätt att se på saker. Jag tror de fixar det här jättebra. Ledsamt förstås att förlora sin mamma, men livet går ju vidare hur som helst och livet är till för att levas, inte gå och sörja en döing. Och jag lär ju finnas där om de är öppna i sinnet. Jag tror jag kan göra mer nytta där uppefrån än här på jorden.

Det blev lite djupt där mot slutet och det skadar väl inte.
Blir det inget inlägg i morgon, så blir det på onsdag från min vanliga dator.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Du är bara fantastisk!
Hasse

Gretas Svammel sa...

Tack...Hasse.