torsdag, mars 24, 2016

HA EN SKÖN PÅSK ALLA

Jag tar en tripp till Blåkulla innan jag påbörjar den slutgiltiga resan. Bilden från -09.

Gick upp åtta idag, tog min kortison och oprimazol ( hur det nu stavas ), satte på kaffet och kokade ett ägg. Körde igång en maskin tvätt, tvättade mig och klädde mig. Syrgasen fick vara på 6 och är fortfarande. Ska sänka sedan när jag inte ska röra mig så mycket. När det finns folk som passar upp *ler*.

Halv tio var jag klar att bänka mig vid datorn med frukosten. Allt tar sin tid numera. Bytte de sista patronerna innan också i skrivaren och nu skriver den ut utan problem. Vi bytte två igår som var nästan slut, men väntade med de andra två. Så det måste ha varit det som strulade. Skönt att det är okej nu i alla fall.
Dricker kaffe med sugrör. Ja allt jag dricker sker med sugrör eftersom det är hål i masken och jag slipper dra den av och på då.

Fram till nu har det funkat bra att få i sig av ägget och smörgåsen. Alltså under två timmars tid, men jag tar tid på mig för att förhoppningsvis få behålla det lilla jag får i mig. Nu börjar det snöra ihop sig i strupen/bröstet så lämnar sista biten av mackan. De kommer ju när som helst med maten, får en måltid per dag. Nu när jag är hemma och har mikron behöver jag inte äta kall mat som på sjukan och jag kan ju inte heller börja äta mat just nu precis efter frukosten.

Orsaken till den här klumpen och spyandet säger de är att metastaserna brer ut sig och det blir trängre passage i strupen. Det köper jag, för det har ju blivit värre och värre under tid. Den dagen kommer ju när det inte går att få ner något alls och då handlar det inte om att ge livsuppehållande typ näringsdropp kan jag tänka. Det vore ju tokigt. Men nu är nu och då är då.

Jag har inte rensat bland hobbykläderna ännu, men jag tror inte någon kommer före två, så hinner nog med det. Tänkte även lägga ut en novell här på bloggen och leta passande bild innan jag raderar allt som har med GG att göra. Men ska inte radera något idag.
Betala räkningarna hade jag tänkt göra idag också, så jag slipper tänka på det och avsluta sjukresedokumentet och skriva en sista sammanfattning att lägga ut här uppe bland de andra två länkarna. Men jag lär nog inte hinna med allt jag vill just idag.

Bokkontot som kontot här på bloggen egentligen är får jag väl ringa om efter helgerna. Jag tror man måste infinna sig personligen för att få det avslutat, men tar det då och det ordnar sig nog.

Nu ska jag leta bild och få ut novellen så har ni något att läsa mellan äggen. Det blir nog tyst på bloggen nu tills söndag eftermiddag/kväll. I morgon om alla barnen kommer då, tänkte jag gå igenom min begravning och annat de bör tänka på efter mig. Allt är ju nedskrivet, men ska hinna ändra lite. De får ju göra som de vill, men för mig är det viktigt att det blir ett glatt och positivt avsked med musik jag gillar etc. Gärna picnic i naturen med ost och vin, men det får de själva bestämma som de vill. Då måste ju vädret vara med också.

När jag känner mig klar med allt jag vill förbereda och fixa, ska jag luta mig tillbaka och släppa mitt kontrollbehov helt. Ska bli rätt skönt. Jag hoppas jag får vara så här skaplig några veckor till så jag hinner njuta av lite sol på balkongen också innan mitt läge försämras.

Önskar nu er som läser mitt svammel
EN RIKTIG FIN OCH HÄRLIG PÅSK