söndag, mars 06, 2016

EN SOCIAL LÖRDAG

Blir en kort dag idag, som jag till största delen tillbringat här vid datorn. Gick inte upp förrän halv tolv, men vaknade åtta och var på toa, men lade mig igen och småslumrade korta perioder tills jag gick upp. Låg innan jag gick upp och trodde det var måndag och hoppades läkaren skulle ringa.  Upplever att andningen blivit en aning mer ansträngd även när jag är stilla. Kom ju på sedan att det var söndag.

Vid elva ramlade 08-folket in i går. Någon timma senare kom även de andra. Alla kom ju från pappan och vet inte om de bestämt att jag skulle få lite extra tid med 08- folket. Eller så blev det bara så. Dottern pratar om att komma ner i påsk igen i några dagar. Men det är nog bara kanske än så länge. Det märks. De märker ju ungarna hur jag blir sämre och sämre och jag tycker lite synd om dem faktiskt. När de som är härifrån åkte i går kväll ville de ha en nyckel så de kunde komma in om något hände. Och det fick de förstås, kan ju vara bra för man vet ju aldrig.

På bilden sitter jag med minsta minimänniskan och leker med lera. Ja på bilden gör jag det inte, men gjorde sedan.

Äldsta dottern hjälpte mig bära ut pappkartonger och glas och skjutsade mig för att hämta böckerna. Jag blev totalt slut efter det, skakade, frös, mådde illa, kände av ryggen och svårt med luften förstås. Vet inte varför det blev så, kanske för jag gick från parkeringen och sedan pärsen att ta sig upp för trappan. Lugnade sig efter ungefär en halvtimma och jag kunde socialisera lite igen.

På kvällen blev det köpespizza. Jag gillar att de gjorde det lite lätt. Länge sedan jag åt köpespizza och lyckades mot förmodan få i mig tre mindre bitar. Resten skar jag i bitar och frös in. När alla åkt vid halv nio så tog jag med en näringsdryck och tittade lite på tv.
Halv tolv cirkus kröp jag ner i sängen, hade längtat efter att få börja läsa en ny bok som blev Keplers. Efter tre kapitel kände jag hur ögonen åkte igen.

Nu ska jag steka en torskrygg som får bli dagens mat. Funderade på några brocolibuketter till, men får jag i mig fisken är jag glad.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Bra att dina barn bryr sig om dig. Hoppas att det bra samtal med läkaren

Gretas Svammel sa...

Ja de bryr sig...Hans-E.. men jag hade ju helst önskat att jag var självgående.