tisdag, februari 23, 2016

LÄKARBESÖK

Det blev inget inlägg igår som ni märkte. Jag körde lite dator, sydde ihop mössan, åt ärtsoppa fast jag inte var hungrig. Strax efter spydde jag ärtsoppa. Kan varit den starka senapen som magen inte gillade. Sedan hade jag ingen lust att sätta mig vid datorn igen, utan hängde i soffan resten av eftermiddagen.


Idag gick jag upp halv sex för att ta bussen vid sju. Hade inte tid förrän nio hos läkaren, men hade jag åkt åtta hade jag inte hunnit i tid,  med min snigelfart. Lite läskigt och nervöst var det allt. Man visste ju inte alls vad som skulle ske härnäst och vad röntgen visade.

Jag var ju beredd på dåligt besked vad gäller lungorna. Röntgen visade att hela högra lungan nu var förtätad med metastaser och i stort sett obrukbar. Vänstra lungan var också förtätad men inte hela så jag använder bara vänstra lungan. Han nämnde syrgas, men sedan blev det inte mer prat om det, fast det kan jag tänka mig så jag kan göra lite utan att flämta som en idiot.

Rikligt med vätska i övre buken stod det också, men det är ju inget jag märkt. Annars stod inget om körtlarna ökat eller var oförändrade i buken, eller om något nytt tillkommit där.

Jag tycker förstås det är lustigt att inget av alla gifter jag fått har tagit på lungmetastaserna och på min fråga om de kan ändra form och sammansättning blev svaret ja. Inte så att de kan övergå i en annan cancersort, men de muteras och kan ändra sig från det ursprungliga.

Jag lade fram min fråga om PD1hämmare, beredd på att få svaret att så kan man inte göra och exprimentera. Men det blev tvärtom. De ska starta en studie ganska snart och han trodde jag skulle platsa i den. Han ringer på fredag då han pratat med läkaren som varit på startmöte nyligen. Så än är inte hoppet kört. Håll tummarna att jag får vara med och att jag inte tillhör de som får placebo och att det gör verkan på både lungor och buk. 
Vinner jag pengar någongång ska jag pytsa in en del till cancerforskningen. 

Jag hade en lite ide att jag skulle gå av i samhället på hemvägen och handla. Behöver en del typ fil, ost mm. Men jag orkade inte. Får ta mig i kragen och åka ner i veckan. Läkaren pratade om LAH, men icke sa jag. Nu menade han inte vård i hemmet, utan hjälp med det vardagliga typ handling och städning. Tror jag. Typ hemtjänst. Men så länge jag kan klara mig själv så gör jag det. 

Har mått illa till och från idag också, så har inte ätit något mer än ett kokt ägg när jag kom hem. Tog upp sista pizzabiten från frysen så ska försöka peta i mig den om en stund. Näringsdryckerna har jag inte fått ännu. Trodde de skulle komma igår, men ingen ringde som de brukar. Idag tog jag med mobilen ifall de skulle ringa men inte. Hoppas de gör det i morgon, annars får jag kolla upp det. 

  Bild på mössan. Jag är nöjd. Hade den i morse. Enligt meteorologerna är det nu vår, fast det kunde man inte tro i morse då stora snöflingor dalade ner.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Mössan blev bra. Passar dig! Hoppas läkaren ordinerar något bra!

Gretas Svammel sa...

Ja, håll tummarna...Hans-E... att jag får PD1 hämmare och att resultatet blir ett mirakel.