onsdag, februari 24, 2016

DATORDAG

Bild från april 2010. Såg på statistiken att någon läst inlägget där bilden fanns med och ibland om det som nu är ett gammalt inlägg brukar jag gå in och läsa också för att se vad jag svamlade om då. Har redan glömt det, men tyckte bilden var knäpp så tänkte att den kan jag ha en gång till. Det knäppa är vinkeln jag tagit  den i, där brösten ser gigantiska ut. Men det är alltså bara en synvilla, en illusion.

Det är inte så långt kvar nu tills jag kan plocka fram dynorna och sätta mig på en solstol med näsan i vädret.

Det är inte lustigt att ändan blir mindre för var dag ( som jag får för mig ) när jag sitter hela dagarna och plattar till den. Idag har det varit en sådan där dag som jag inte vill ha, men som det blir ibland. Jag har suttit på datorstolen hela dagen och glott på datorskärmen. Men så tänker jag.... spela roll. Bättre kanske att sitta där än i fåtöljen med en spyklump i halsen.

Jag vaknar nu sedan några dagar runt åtta igen. För några veckor sedan sov jag ju till elva ibland. Till en del kan det bero på att jag inte läser halva natten eftersom jag inte har någon spännande bok att läsa för tillfället. Bokrean har ju börjat så hade tänkt beställa böcker idag och även kolla på mysbrallor. De jag har är antingen som tält eller urtvättade och noppriga. Ett par jeans som jag inte tappar skulle inte vara dumt heller. Nu blev inget av det gjort idag, ska väl kolla över ekonomin först, vilket jag också hade tänkt göra idag, fast inte gjort. Jag har ju kontanter att handla mat för åtminstone halva nästa månad, så något borde jag kunna skicka efter.

Vad har jag gjort då när jag suttit här hela dagen? Vid halv två började magen tala om att den började bli lite hungrig, men sinnet ville inget ha. Jag tänkte ändå att jag skulle fixa nudlar, men så plötsligt var klockan halv fem och jag hade inte rest mig från stolen. Hur tokigt är inte det? Istället för att fixa de där nudlarna började jag googla gå upp i vikt. Och när man som jag har tid att fara runt på vilda webben så läser man ena sidan efter den andra och klickar sig vidare än hit och än dit och klockan snurrar på.

en sida stod att man kunde sänka proteinintaget för att det tar energi för att smälta och blir då lite kontraproduktivt då man ju inte vill göra av med energi utan tillsätta. Funderade på näringsdryckerna som innehåller rätt mycket protein. Och på tal om dem så fick jag inte några idag heller. Något måste blivit fel så ska ringa i morgon. Idag är hon, dietisten inte där.
Jag har börjat ta några tsk vispgrädde morgon och kväll, om det nu gör någon verkan. Läste idag att det ska vara riktig vispgrädde 40%, inte laktosfri på 36% som jag kör med. Sedan ska jag sluta med att steka i smör för det innehåller mycket mättat fett. Glad för det för jag gillar varken lukten eller smaken av smör. Återgår till mitt flytande margarin.

Funderar på att på något sätt få i mig en msk olivolja per dag. Vet ni något bra sätt så säg till. Att ta det rent funkar inte för mig.

När jag sedan sent omsider fixat mina nudlar och fått i mig dem fick jag för mig att byta bild och färg på bildskärmen. Gör det typ varje månad. Bild är inget problem, men omöjligt att byta färg. Vet att det var så sist också, men hittade då till slut hur jag skulle göra. Nu satt jag länge och letade utan att hitta. Visst det står där jag byter bild men även om jag klickar på gult som jag ville ha nu så ändrade det sig inte fastän jag startade om datorn. Och där kan man inte heller ändra nyanserna av färgerna, fast det kanske man inte kan på windows 10. Jag blir ju så besatt när jag håller på, att jag bara SKA fixa det. Men ikväll gav jag upp till slut.

Och nu kanske jag ger upp datorn för idag, eller inte. Tanken var att se programmet om Palme vid 21, men det är ju snart slut och nyheterna på fyran är så tråkiga eftersom det är reklampauser. Finns inget att se på tv, så det är möjligt jag gör mars blogghuvud. Har Photoshop öppet för det hade jag också tänkt göra under dagen.

Just nu sitter jag med en klump i halsen/bröstet och bara väntar på att börja klökas. Fast jag hoppas det lugnar sig, det gjorde det i förmiddags. Om det gör det så har jag inte spytt slem en enda gång idag. Det är tillfälligt antar jag, men ändå. Fast ska inte ta ut glädjen i förskott.
Att det blev en klump nu beror på att jag var så dum att jag testade en halv tjockare näringsdryck blandad med mjölk för att få den mer blaskig. Men det funkade tydligen inte.

I morgon ska jag inte börja dagen vid datorn. Jag måste ta mig i kragen och åka ner och handla när jag pratat med dietisten. Hoppas det är sol för då går det lite lättare. Måste nog kolla nu vad SMHI har att säga om det *ler*.  
Oj då jag glömde skriva i rubrik innan jag klickade publicera. Men är fixat nu förstås.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Doppa bitar av bröd i olivolja ev med lite salt

Gretas Svammel sa...

Tack... Anonym...ska testa.