söndag, december 06, 2015

NU FÅR BLÅSTEN GE SIG.

Nu är jag jäkligt trött på denna blåst. Det jag inte hörde så mycket av i fredags, har jag hört desto mer av i går och även idag kommer vindbyar så det knakar och brakar ute. Jag har alltid tyckt att det varit obehagligt med blåst. Både att lyssna till och att vara ute i.

I eftermiddags hade jag tvättstugan och som vanligt körde jag sängkläder här inne för att tumla i tvättstugan. Men det tog emot så alldeles att gå ut. Det regnade även då, plus blåste och jag har känt mig småruggig och frusen hela dan, så att då ge mig ut var inte precis lockande. Jag struntade i det och hängde upp det tvättade över badkaret så gott det gick. Och flämtade och flåsade över ansträngningen det medförde. Förvånar mig att jag inte blivit idiot ännu *ler*.

I morse struntade jag i både rosa pillret och sprutan. Jag gick inte upp förrän kvart över tio och tyckte det blev för sent. Upplever att jag är tröttare igen, alltså sömntrött. Men inte så pass att jag sover på dan. Då och då får jag nu även plötsliga, snabba illamåendeattacker så jag måste klökas. Ibland kommer det upp slem och/eller det jag nyss druckit... oftast vatten. Jag hatar ju att klökas och att spy så tycker det är skitjobbigt. Vad det beror på vet jag inte och orkar inte bry mig just nu. Jag kanske fortfarande har magsäcken uppe i halsen.

 I går gick jag också omkring och frös. Tog inte febern för kändes inte som det. Men jag lade mig i ett varmt bad. En stund bara för jag blir ju så lätt rastlös av att bada. Boken jag tog med öppnade jag inte ens. Men det var rätt skönt med ett bad.

Passade på att sköta fötterna för det blev ju i princip som ett fotbad.

Och tånaglarna blev klippta. Kände mig rätt nöjd efteråt.

Efter att jag vilat så kropp och andning hämtat sig så började jag byta rent i sängen, eftersom jag skulle tvätta idag. Men det är en pärs allt jag företar mig. Med mycket pausar går det ju, men det är så jäkla frustrerande. Kroppen orkar knappt något.

Om väderprognosen jag såg nu i helgen stämmer ska det bli sol imorgon. Om blåsten håller i sig vet jag däremot inte. Jag har gått och grunnat på mitt handlande. Det är rätt mycket jag behöver nu då jag inte handlat sedan förrförra fredagen och jag måste inse att jag inte klarar att ta hem allt. Kanhända åker jag ner  imorgon och köper en del och hämtar böckerna och tar resten på tisdag då jag ska till vårdcentralen. Det är ju inget jag ser fram emot eftersom det är så himla jobbigt, både att handla och att ta mig upp för trappan här. Jag har inte bestämt mig ännu, men vet inte annars hur jag ska göra.
Jag hoppas i alla fall att blåsten bedarrat i morgon.

Inga kommentarer: