måndag, december 07, 2015

HANDLAT och SKRIVIT JULKORT

Visst lugnade sig blåsten idag och solen tittade fram. Jag gjorde en kraftansträngning och åkte ner till affären. Men det blir lite stressigt att hinna med om jag ska ta nästa buss tillbaka hem, för att slippa betala dubbelt. Jag har 40 minter på mig varav 15 cirkus går åt till att ta mig från buss till affär och vicevärsa. Hämtade även ut böckerna och dit var det kö, men jag hann. Annars hade jag fått vänta en timma på nästa. I morgon blir det samma visa, fast då lär jag inte hinna både vårdcentral och handla på 40 minuter. Då har jag en timma till på mig och kan förhoppningsvis ta det lugnt.

Höll på att få betala dubbelt ändå idag. Ja sa när jag klev på att jag åkt ner med förra bussen och hon knappade in och jag stämplade. Som tur var frågade jag .... det blev ingen avgift nu alltså? Jo, sa hon det blev det. Så suckade hon lite och tog mitt kort och knappade på nytt. Ska kolla sedan så hon ändrade det.
När jag byter buss i stan till sjukan så behöver jag bara hålla kortet utan att slå in vuxen. Det är tydligen likadant här, men det visste inte jag och då kunde hon väl sagt till mig att göra det istället för att knappa in.

Det gick ganska smidigt idag tyckte jag, förutom att ta mig upp för trappan här med varorna. Det är himla jobbigt att gå uppför. Två steg så är luften slut. Men  (fast jag kan ju inbilla mig )... det gick snabbare än vanligt att återfå normal andning när jag väl var uppe och inne hos mig. Kan också bero på att det inte var så tunga saker. 

Satte mig och skrev julkorten i eftermiddags, med lussebullen som jag kostade på mig idag som tilltugg. Ska posta dem i morgon så slipper jag tänka mer på det.

I och med att jag åt den här lussekatten blev jag ju mätt, så det blev jättesen mat idag. Inte förrän nu strax före sex stoppade jag i mig potatis, sås, lingon och ett par köttbullar. Bättre sent än aldrig heter det ju, men det gäller nog inte i mitt nuvarande läge och speciellt inte när det handlar om matintag.

Nu ska jag gå och plocka ner tvätten över badkaret, så jag slipper det i morgon bitti när jag ska duscha.

Inga kommentarer: