söndag, december 20, 2015

FJÄRDE ADVENT

Fjärde advent och snart är det julafton. Tiden går men någon förbättring vad gäller andningen när jag rör mig har jag inte märkt av. På tisdag blir det tredje omgången gift. Egentligen är det ju bara andningen som begränsar mig nu, fast det är inte så bara faktiskt. Min förhoppning att kunna röra mig någorlunda vid jul utan att behöva flämta efter luft verkar inte slå in. Men huggen i sidan och värken i skuldror och rygg är borta, fast det kan ju bero på att jag tömdes. Det är bara att fortsätta hoppas att metastaserna krymper i lungorna och ger plats för mer syre. Det har ju i vilket fall inte blivit sämre.

Fick lite gjort i går på min datorfria dag. Trollen i stort sett klara, bara lite hår som ska sys fast. Jag rensade stolen i sovrummet på kläder och körde en maskin tvätt och hängde över badkaret. Sedan torkade jag bord och bänkar vilket tog sin tid för var tvungen att sitta och vila, flämta och komma i normal andning efter varje rum. Hade musikhjälpen på som sällskap.  Men det var inte dumt att sätta sig vid ett städat skrivbord idag och ett rengjort tangentbord.
Hade sedan varken ork eller lust att föra över motiven till träskorna. 

 
Det gjorde jag i eftermiddags i stället. Jag skrev ju ut motiven i fredags och det blev inte riktigt som jag hade föreställt mig. Skrev jag ut i plånboksstorlek blev det för stort... jag ska ha tre olika motiv på varje sko. I kontaktarksstorlek blev det nästan för litet, men får ta det.
 
Jag är trött idag så känner inte alls för att börja pilla med målningen, fast jag borde om jag ska hinna slå in dem på fredag. Med tanke på torkningstid och eventuell lackning. Jag var ute en sväng idag också, till tvättstugan för att ända tvättlåset. Bokade upp 10 jan, så får jag se hur lätt jag rör mig då.
 
I morgon blir det en sväng till vårdcentralen igen. Det tar emot för att det är så jobbigt, men jag tror det är bra ändå att jag kommer ut och rör på mig lite. Ska handla lite tunga saker efteråt, typ clementiner, apelsiner, julost, mjölk  bl..a. och en liten rädsla finns långt bak att det ska bli som sist när jag går på bussen, att benen viker sig. Men så kommer ju naturligtvis inte att ske. Om jag bär mig vettigt åt.   
 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Lycka till på vårdcentralen. Skönt att huggen i sidan har upphört!
Trevlig bild!

Gretas Svammel sa...

Tack...Hans-E.. ja det är skönt att slippa värk.