onsdag, oktober 21, 2015

PENGAR och MAT

Oftast när jag skriver blogginläggen brukar det aldrig vara några problem att börja. Men någon enstaka gång, typ som idag, är det som kortslutning i skallen. Eller var, för jag kom ju igång och sedan rullar det för det mesta på av bara farten. Då kan det som ni säkert vet istället vara svårt att bromsa och avsluta. Men nu på sistone tycker jag själv att jag hållit ganska bra längd på dem.

Mått bra även idag. Har inte känt av vare sig sidan, skuldrorna eller ryggen varken igår eller idag. Andningen okej så länge jag inte far runt och rör mig för snabbt. Förra veckan kom illamåendet lite lätt på torsdagen har jag för mig, så jag är lite beredd på att det kan bli samma nu. Men det är inte alls säkert. Måste nog gå ut och röra på mig lite imorgon, oavsett väder och temperatur. Har varit inne två dagar nu. Vårdcentralen är ju inte förrän fredag.

Min obefintliga ekonomi har jag funderat lite på idag och jag gnäller väl lite i bloggen i hopp om att någon snäll människa slänger in någon hundring eller två på kontot som finns här uppe till höger. Det är ju inte så, fast många av er kanske tror det, att det ramlar in lite varje gång jag nämner min ekonomi. Jag har fått av några få bekanta kunder ibland, men det är ju inte meningen att samma personer ska upprepa sin givmildhet. Så jag gör som romerna på gatan, fast jag sitter bakom en skärm... jag tigger lite.

1300 hade jag till mat den här månaden och av det har jag 83 kr kvar på Ica kortet. Tänkte att jag skulle klara mig utan att handla den här veckan, för får sjukpengarna på måndag.  Men inte kul med en helg utan mjölk till morgonkaffet och utan någon frukt. Eller grönsak. Sist prioriterade jag bort sallad och gurka bl.a. men nu har jag sug efter en sallad. Och potatis och ägg är alltid bra att ha hemma. Fast jag har 300 kvar på "blogg"kontot, eller bokkontot som det var från början, så ska föra över 250 att handla för på fredag. Helt rent vill jag inte göra det.

Busskortet förde avkomman över lite till i veckan så jag kan ta mig till onkologen de två närmsta gångerna. Det blev bara så spontant för ungarna ber jag inte om pengar, även om de självmant då och då ger mig. Men det känns så himla avigt.. Skulle ju vara så himla nice om jag fick från alla tre fonderna som jag sökt ifrån. Bara att ha en buffert om än så liten gör att det känns bättre.

Nåja, detta om detta. Det löser sig ju alltid av någon anledning. Men om någon av er inte vet vart ni ska göra av era pengar kan ni ju tänka på mig. Fast alla mina läsare kanske har lika dålig ekonomi som jag haha.

Det är en konst och en sport att hitta på billig mat som också är näringsrik. Tror jag ska börja med smoothis igen, men utan grönkål och gurkmeja. Idag rev jag mina två potatis med tanken att det skulle bli typ raggmunk eller rårakor. Raggmunk görs tydligen med pannkakssmet läste jag och det ville jag inte ha. Jag blandade rivet med ett ägg. Tyckte det blev lite för löst så hade i pyttelite mjöl. Men i efterhand insåg jag att det nog hade blivit bättre utan något mjöl.

Både raggmunk och rårakor ska ju vara tunna och spröda i kanterna. Det blev inte mina. Blev mer som potatisomelett kanske. Men det var gott och lite näring fanns det nog i måltiden.

Fixat till ny tavelduk har jag gjort också idag. Få se om jag kan få till en bättre tavla nu i helgen så jag kan lämna det. Och få bort färger och skit från köksbordet. Jag har också gjort en lista i ett försök att strukturera upp dagarna igen. Inte med några måsten utan mer att jag om jag har ork och kraft kan ta mig för något varje dag. Ibland försvinner ju dagarna till ingen nytta alls. Det finns liksom ingen balans mellan aktivitet och vila. Inget jag räknar med när jag mår dåligt, men under de bra dagarna kan man ju ändå göra ett försök. Jag tror det är bra för det mentala och aktivitet behöver inte betyda rörelse vilket ju är svårt just nu. Bara att man tar sig för och gör något.

Inga kommentarer: