tisdag, oktober 20, 2015

MINA VINTERPROJEKT

Här sitter jag med lätt kortisonröda kinder och funderar på vad som är minst ansträngande. Att ta en kasse i taget och gå två gånger till tvättstugan, eller kånka med båda på en gång. Det blev båda på en gång och det gick ju bra. Nu har jag bara det sista att hämta vid sju så där. Så skönt ( som vanligt ) med tom tvättkorg.

Släckte sänglampan runt kvart över tolv i natt och sov i ett streck till fem i morse. Har inget minne av att jag hostat eller vänt mig på de timmarna. Glatt överraskad.  Men då vände jag mig i tron att jag som vanligt skulle somna om. Inte sjutton gick det och det är Kortisoneffekt. En annan effekt är att hjärnan och tankarna på något sätt blir lite klarare för en dag.

Så i väntan på sömnen som inte kom så låg jag och tänkte och funderade på allt möjligt. Inte på sjukdom och behandlingar, utan mest på positiva saker som ploppade upp. Typ hur man skulle kunna ordna det i jul och vad jag ska ge äldsta ungen i present på jämna födelsedagen i början på året. Alltså som inte kostar för mycket. Funderade vidare på tavelmotiv och då slumrade jag nog ändå till lite lätt för då kom mer som en dröm där jag i en längre blommig klänning ( röd, vit, orange ) dansade runt på en äng och en karl var visst med där också. Blev sugen på att måla det motivet i akvarell... till mig själv. Men först ska jag få till en till ungdomskompisen.

Klev sedan ur sängen vid halv åtta-åtta. Mått relativt bra idag, men det hade jag ju räknat med. Fick för mig att göra raggmunk till mat idag, av någon lustig anledning. Har två potatisar kvar. Nu blev det inte så utan jag mikrade en vegpizza vid femtiden. Få se om jag får till det i morgon, fast då kanske jag inte alls vill ha raggmunk.

Presentfunderingen spann jag vidare på så förutom tvätt har jag letat lite på nätet. Efter träskor. Men sjutton vad dyra de är, närmare 500kr och mer. Hittade till slut ett par för 249kr. Men jag ska tänka lite mer. Jag tror inte det finns billigare i skoaffärer, annars är det bästa att köpa så man kan prova. Det här ska alltså bli en slags sysselsättning för mig i vinter tänkte jag, för jag ska måla dem själv. Så jag googlade även vilka färger med mera som man ska ha. Blev inte alls klok så nästa gång, som kan bli nästa vecka, som jag tar stan efter giftet så ska jag gå in på Panduro och höra mig för lite. Jag hoppas inte den här ungen har tid att läsa bloggar och det tror jag inte hon har.

Ett annat projekt jag har är att sticka varsitt troll till minimänniskorna till julklapp. En önskan från mamman, för de är tydligen begeistrade i det jag gjorde till henne, till hennes förra födelsedag. Jag ska kolla igenom mina restgarner någon dag. Med den takten jag håller så är det nästan så jag blir stressad haha. Snart är det jul och januari och då har jag kanske inte ens börjat med något. Jo, det har jag väl... om måendet håller sig i skinnet. Jag har ju min tröja också som bara ligger och väntar på att jag ska sticka på den och romanen som jag påbörjade.

Ser lite fram emot soffan och tv-n ikväll, eftersom Veckans brott är tillbaka. Nu ska jag snart lunka ut till tvättstugan en sista gång och känna mig lite stolt över dagens förvärv.   

Inga kommentarer: