torsdag, oktober 22, 2015

SÅ MYCKET SKIT SOM HÄNDER

Inget roligt väder alls idag. Mulet, ruggigt och var som regnet hängde i luften. Men jag tog sats ändå och tvingade mig ut på en 20 minuters promenad för att få fart på blodomloppet lite. Även om det går sakta så måste det väl ändå göra någon nytta. Allt är bättre än inget, resonerar jag.

Började känna av högersidan igen när jag gick och gör fortfarande. Ingen värk, mer som ett molande. Måtte det inte bli värre bara. Magen gav sig till känna en aning efter frukosten, men det försvann. Så på det stora hela ska jag inte klaga så mycket idag.
Tanken, i mitt huvud, var att ta en lång, varm dusch när jag kom hem. Men det glömde jag bort. Jag satte mig vid köksbordet för att vila kroppen lite och när jag ändå satt där så skrev jag inköpslista till i morgon och räknade på ett ungefär ut så det inte ska gå över 250.

Sedan började jag rensa hallen från sommarskor och kavajer. Något jag länge tänkt att göra, men aldrig kommit till skott. Lite mat på det och då kom jag på duschen. Men då var det redan sen eftermiddag så jag tyckte det var bättre att blogga och surfa lite på datorn och ta duschen innan soffan senare.

Fick ju nästan en chock när jag satte mig vid datorn och det första jag läser är om attentatet mot en skola. Här i Sverige. Ingen skjutning, men väl ett svärd eller om det var två och två avlidna. Kanske är fler nu. En ung svensk kille som får för sig att göra så här. En trygg och harmonisk ungdom skulle ju aldrig ens komma på tanken. Det mest skrämmande är att det blir fler och fler från olika kulturer, även svenskar som går omkring bland oss med skadat psyke. Nu går jag inte omkring och är rädd för folk, men visst tänker jag ibland när jag ser någon bete sig lite märkligt, att undrar vad han är kapabel till? Ett fel svar på en fråga så kan man få en kniv i sig.

Även i min stad var det visst lite hallabalo i dag. Misstänkt föremål så bombgruppen fick komma och folk evakuerades. Igår vad det samma sak i Norrköping. Även om det kanhända i sådana här fall kanske är gängrelaterat så kan ju oskyldiga komma i vägen. Det vet vi ju.
Att det ska vara så mycket skit. Jag vill att folk ska vara goda och snälla och hjälpa varandra. Inte hota och döda och jävlas med varandra. Tänk om jag hade ett trollspö som jag kunde svinga över Sverige och över världen, så att allt ont blev gott?

Nu ska jag se om det hänt något nytt och sedan blir det dusch och efter det kanske lite stickning så något händer på den fronten. Eller så designar jag trollen till småfolket. Det är roligare.

Inga kommentarer: