tisdag, oktober 13, 2015

FILOSOFISKT SEXSNACK och LITE ANNAT

En oktoberdag 2004 tog jag bilen och åkte ut med kamera och några klädombyten för att fota till dejtingsidan jag var aktiv på. Hade inte skaffat hobbyhemsidan ( gjorde jag hösten -05 )  så det var snälla och beskedliga bilder där jag visade ansiktet. Det här är en av dem som jag tror att ni inte har sett.

Idag har jag suttit vid datorn i stort sett hela dagen, så ögonen håller på att bli lika rektangulära som skärmen och trötta. Jag fick iden att leta fram de här bilderna som jag visste fanns på externa disken, men så lätt det är att bli sittandes dels för att kolla gamla kort och dels som jag gjorde idag läsa insändare och annat som jag skrev för 8-10 år sedan. Inte bara om sexarbete utan om skolan, samhället, medmänsklighet med mera. Jag tycker att jag var så klok *ler*.

Jag har även försökt komma till rätta med problemet efter Windows 10 uppgraderingen. Jag kan inte se videoklipp överallt. Jag har sista versionen av Adobe Flash så det är inte felet. Youtube funkar men webbsidan återställs efter varje gång, Tv 4 går bra, mina bildspel här på bloggen går bra, klipp från Msn ( de jag testat ) funkar. SVT play går inte alls. Innan jag tänkte skriva och fråga varför så letade jag bland frågorna som redan fanns... hur många som helst om allt mellan himmel och jord. Hittade min fråga ställd nu i helgen, utan något svar. Så det kanske inte är min dator som dummar sig. Jag vet inte, jag får avvakta. 

En bild till från samma tillfälle som den förra. Om ni undrar hur jag mår, så mår jag rätt bra vad gäller illamående. Inte känt av något ännu. Det som slog mig nyss när jag var ute i köket och värmde skaldjurssoppa som blev dagens mat, var att jag inte hostat och harklat upp slem idag. Hostan finns där men inget rosslande och väsande och inget slem. Kan ju vara tillfälligt och jag har svårt att tro att giftet så snabbt kan göra den skillnaden, så det kunde ju blivit så ändå oavsett gårdagens giftinvasion. Men ingen vet. Jag är glad vilket som.  Nästa vecka kanske jag kan röra mig lite mer utan att tappa luften. Det siktar jag på och då kanske jag kan börja ta tag i min lilla höststädning. Jag har ju som princip att den ska vara klar till Alla Helgonahelgen. Men, men, jag hoppas och visualiserar en sak, sedan blir det ju som det blir ändå. Fast värre än det varit får det ta mig sjutton inte bli.

Var inne på sexforumet sexwork och hittade en länk till Sveriges radio. Det filosofiska rummet, där Petra Östergren, filosoferna Cathrine Felix och Roland P Martinsson och en f.d. sexsäljare diskuterar prostitution. Var lite intressant kan jag tycka. Alla filosoferade förstås utifrån sina egna erfarenheter, men kändes som att Cathrine stod på dubbla ben och var öppen för mer kunskap. Petra Ö kommer med sin doktorsavhandling våren -016 läste jag på hennes hemsida. Har väntat länge på den, men så klart görs den ju inte i en handvändning. I programmet säger hon att enligt flera undersökningar så är de som INTE mår dåligt i majoritet. Något jag undrat över i många år, men inte förrän nu hört. Det gladde mig. Ser fram emot att läsa hennes avhandling.
Den där Roland hade sin syn på det i hela och någonstans i programmet påstår han att det är unikt när någon sexarbetare på ett intelligent sätt engagerar sig i debatten. Ja, alla har sin tro. Han måste ha missat alla sexarbetsorganisationer runt om i världen.

Jag har drömt om hobbyn två nätter med bara någon natt emellan. Det blev aldrig något sex vet jag, annars har det mesta fallit i glömska. Men lite kul ändå. Jag är glad att jag drömmer nu igen.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Trevligt att du slipper illamående.
Gick datorn igenom alla omstarter vid Windows 10 uppgradering?
Filosofiska rummet var bra.

Gretas Svammel sa...

Ja det måste den ha gjort... Hans-E.. eftersom det var klart när jag kom hem.