fredag, september 11, 2015

STÄD och CEA PROV

Minsann. Idag drog jag allt runt på dammsugare och mopp. Direkt efter morgonsurfen sådär vid tolvtiden förde jag ett resonemang med mig själv, att jag inte alls var så trött och orkeslös som jag inbillade mig. Funkar ju långt ifrån alltid men idag gick det. Antagligen för att jag också känner mig en anings piggare idag. Inte pigg, men piggare jämfört med i går. Hostan är lite bättre även den, alltså inte lika hård och intensiv. Hostan igår höll på att göra mig galen, då jag hostade så jag klöktes. Ont i bröstet fick jag också. Så är det således inte idag. Och när man förnimmer en förbättring, om än liten, så känner man sig också lite piggare och lite gladare.

Klart jag blev trött efter att ha farit runt i lägenheten, så tog igen mig en stund efteråt. I fåtöljen här i datorrummet som jag aldrig sitter i. Den är mest förvaringsplats till mina kläder. Men idag satte jag mig där och bläddrade i en bok om kost. En gammal bok skriven 1965. Jag har ett minne av att jag har nämnt den här på bloggen någon gång för rätt länge sedan. Så inget sovande i dag heller på dagen.

Jag tvingade fram lite ork igår också till slut och slängde mina vissna blommor på balkongen och tvättade krukor och balkongbordsskivan. Sedan var jag helt slut. Kände även av ryggen lite vilket jag lätt gör när jag stått en stund vid diskbänken och grejat. Gjorde jag ibland även innan jag blev sjuk.
Idag dammsög jag hela balkongen. Tänkte ett tag att jag skulle sitta där lite i eftermiddag och suga i mig av septembersolen och fylla på d-vitaminförrådet i kroppen. Men så långt har jag inte kommit än och lär inte heller göra.

Bytte dammsugspåse när jag var klar med städandet. Är ju inget man gör varje dag och jag glömmer alltid hur den ska sitta. Trots att jag tittar när jag tar bort den vad som är upp och vad som är ner. Jag fick den på plats i alla fall.

Jag är en sådan som kan tycka det är kul med typ ny tandborste, nytt schampo och som idag ny mopp. Kanske låter knäppt men jag tror inte jag är ensam om det.
Gick sedan en runda i lägenheten med en rökelse. Pratade med väggarna att nu tar vi bort all hosta, trötthet och orkeslöshet och fyller på med frisk och positiv energi. Det är nog däremot knäppt haha.

Fick brev från min onkologsköterska idag. Det var både lite kul och lite oroande. Är ju dags för blodprovstagning igen nästa vecka inför det stundande läkarbesöket. Ni vet att jag tjatade mig till att få ta ett kompletterande cancermarkörprov CEA för att jag läst mig till att det vanliga inte är helt tillförlitligt. Svaret på det tar längre tid än de vanliga proven så resultatet får jag veta vid besöket.
Det som är lite kul är att nu ville läkaren själv att jag skulle ta ett sådant prov även denna gång, så brevet innehöll en remiss till det.

Det som är lite oroande är att läkaren måste ha sett resultatet och vill han nu på egen begäran att jag ska ta om det igen, så har jag troligtvis ett väldigt högt värde. Klart jag kan spekulera om orsaken och tanken är väl att det kanske inte bara är lungmetastaser och förtjockad bukhinna med cancerväxt som jag dras med. Tarmarna har jag ju själv varit inne på och läkaren förnekade ju inte att det kunde ligga något i det. Men jag blir ju inte varken friskare eller gladare av att fundera på det nu innan jag träffat läkaren. Det kanske bara är så enkelt att han vill ha ett individuellt referensvärde och då krävs ju två provresultat minst.
Helst vill jag ju veta NU. Men väntan är något man får lära sig när man är sjuk.

Mätte diafragman idag.. 89 cm, så är rätt lugn vad gäller vätskan i buken.

Till sist önskar jag alla som läser en fin och trevlig helg.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta Snyggt och fint hemma hos dig nu alltså!

Gretas Svammel sa...

Jajamän...Hans-E..