fredag, september 25, 2015

PLING FRÅN LÄKAREN MEN INGET BESKED

Toppenväder har det varit idag. Nästan i alla fall , för det var ömsom moln och ömsom sol men rätt varmt. Runt ett hade ingen ringt så då tog jag ryggsäcken på axeln och strosade i sakta mak ner till affären. Löste även ut paketet med kuddöverdragen och pläden.

Handlade rätt mycket och rätt dyrt blev det. Nästan halva sjukpenningen, fast nu är ju den inte så hög som ni vet. Kostade på mig en radda med laxfiléer och veg.pytt och båda de sakerna kostar en del. Har inte räknat på månadens utgifter men vet att jag har en tusing i elräkning, så får se hur det går ihop sig. Jag tar fortfarande mer än gärna emot en allmosa om någon skulle känna sig hågad.

Få se i veckan som kommer om jag skriver i ansökan till de tre fonderna jag hittat. Tycker att jag snart borde få besked från förvaltningsrätten också angående aktivitetsstödet som de ansåg jag inte skulle ha. Efter sommaren sa de ju när jag ringde i våras och det är väl efter sommaren nu. Men jag gör mig inga förhoppningar vad gäller det, vill bara veta.

Buss tillbaka hem som sist, men idag fick jag allt betala. Jag kom ihåg att ladda på kortet i morse, annars hade det fattas fyra kronor. Nu räcker det både till tandläkaren nästa vecka och till morgondagens resa till födelsedagsbarnen. Fast jag kanske får skjuts av exet i morgon. Det är snällt för blir en liten, liten omväg för dom.

Jag hade stoppat mobilen i fickan utifall så jag inte skulle missa ifall onkologen ringde. Och när jag steg för steg kånkade upp matvaror och paket uppför trappan här så ringde det. Det var läkaren men då jag knappt kunde andas så sa han att han skulle ringa upp om en stund så jag hann återhämta mig. Ibland är folk så snälla. 
Nu hann jag både packa upp maten och hämta andan innan han ringde igen. 

Men jag vet inte mer för det. De vet inte själva vad de ska hitta på och de diskuterar med lungmedicin. Nu ska de ha nytt möte på tisdag så han ringer igen tisdag eftermiddag. Lungmedicin har sina gifter som inte onkologen är så vana vid. De rosa pillren lär jag inte få fortsätta med lät det som. Det kunde tänkas att jag kunde få Karboplatin plus något mer, sa han. Men då protesterade jag, för det fick jag ju första omgången och det hjälpte ju inte ett dugg. Sedan nämnde han något som hette Alimta och när jag läste om det lät det inte så trevligt. 

Det är ett dilemma. Jag vill ha kvar de rosa pillren och slippa magbesvär och illamående. Samtidigt vill jag få tillbaka lungkapaciteten och få ordning på metastaserna där. Men jag kan tydligen inte få båda. Ja, det är ett skit, men allt går. Får väl räkna med att bli skallig igen kanske. Hoppas inte. 

I kväll ska jag nog börja titta på Idol, tänkte jag och försöka gissa mig till vem som tar hem det hela. Jag tittar ju inte på uttagningarna för det är så tjatigt, utan börjar följa det när det som nu kommit till fredagsprogrammen. 
Fint väder ska det tydligen bli i helgen. Det låter bra. Jag hoppas både ni och jag får en trevlig fredagskväll och en fin helg.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Bra att läkaren ringde. Hoppas du får bra ordination på tisdag!

Gretas Svammel sa...

Ja vi får se...Hans-E...