söndag, september 27, 2015

DET TÄR LITE PÅ PSYKET

Sitter och suger i mig lite sol. Men utan solen var det inte så väldigt skönt idag, blåste en aning. Trots att det frestar på lite att strosa runt så vill jag ta vara på de sista fina dagarna och sedan ( bortsett från lungorna ) så mår nog kroppen bara bra av att röra på sig. Om än i snigelfart.

Snart måste något hända för det här tillståndet tär lite psykiskt märker jag. Jag är just nu inte trött så att kroppen vill sova, men eftersom jag knappt kan göra något så tappar jag lusten till det mesta. Jag har en ful, mörkgrå stickad tröja med dragkedja som är för stor och som jag aldrig använder. Jag funderar på att repa upp den bara för att sysselsätta mig med något och sedan kanske sticka en sotarmössa av garnet. Men hur kul är det? Inspiration att skriva på romanen finns inte, inte måla heller.
Läser gör jag lite då och då, men boken jag håller på med är en av de gamla deckarna jag sparat och det är inte direkt någon bladvändare. Åtminstone inte än. Blir att jag börjar tänka på annat och så har jag ingen aning om vad jag har läst.

En dag till innan besked och på tisdag ska jag till stan och tandläkaren så tiden då innan de ringer kommer att gå av sig självt. Det är näst intill omöjligt att inte tänka emellanåt på vad det ska bli för gifter och vilka biverkningar det ska bli. En tjej på rehab hade använt kylmössa under sin cellgiftsperiod och slapp tappa håret. Det är ingen garanti, men jag ska höra med dem om det blir aktuellt för mig. Jag hoppas i alla fall att jag mår skapligt den helgen som är preliminärbokad för min 60-årspresent. Så den inte blir liggande ett år till.

Bild från gårdagens kalas. Jag blev både hämtad och hemkörd, vilket var himla snällt. Jag blir stundom lite less på att se ut som jag gör. Det är inte jag och jag känner inte igen mig själv. I och för sig har jag inte känt igen mig själv på över ett år, men ibland blir det så påfallande, speciellt när man känner sig lite låg.

Tog därför ett kort med peruken i morse för att se om jag ser lika knäpp ut i den. Inte riktigt, men inte är det ju direkt mitt gamla jag.

Det var dagens gnäll. En annan sak jag funderar på är Windows 10. Om jag ska skaffa det, har Windows 8 nu. Är lite rädd att datorn kommer att ändra sig massor och jag måste lära om vissa saker. Är det någon som vet, så ge gärna ett råd. Jag vill tex. inte att foton och dokument ska ändras.
Jag funderar också på om det går att ändra skrivdatorns Vista till Windows 8? Sånt är ju inte ansträngande för andningen så det kan jag sitta och pula med. Om det inte gör så  att jag blir idiot på kuppen *ler*, för då kan nog luften ta slut helt.

Tycker ni att jag tjatar om min paprika? Kan inte låta bli att visa att den nu faktiskt blir röd, precis som originalet vars frön jag satte för skojs skull. Snart kan jag skörda min egen paprika till frukostmackorna. Om den nu går att äta.

4 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Inga dokument eller foton ändras vid uppgradering till Windows 10. Det tar dock en stund för datorn att göra uppgraderingen. Startar om några gånger.
Paprikan ser riktigt fin ut!

Gretas Svammel sa...

Tack för infon...Hans-E...

BC sa...

Var inte orolig . Windows 10 är bra mycket bättre än windows 8

Gretas Svammel sa...

Tack.. BC.. jag kanske vågar mig på en uppgradering då.