tisdag, september 22, 2015

LÄKARBESÖK MEN INGA NYA ROSA PILLER

Inga nya rosa giftpiller fick jag med hem idag. Fast jag poängterade att jag gärna fortsätter med dem och kompletterar med något bra gift för lungorna. Vi får se vad det blir, men jag hoppas det går att lösa så, för det är guld värt att slippa illamåendet och magsuget jag dragits med sedan starten och som försvann med de här pillren. Och bukvätskan verkar ju hålla sig i schack också... peppar, peppar. Jag får veta under veckan när de diskuterat med lungmedicin.

Tidig tid hade jag idag. Om nu nio är tidigt. Han började nästan direkt att prata om lungorna för de sitter ju liksom inte overksamma när de fått röntgen svaret, även om patienten inte är där. Jag var ju förberedd med tanke på den ansträngda andning och andfåddhet jag haft en längre tid nu och som inte blivit bättre... tvärtom. Så jag har sett fram emot den här dagen för att förhoppningsvis få hjälp med skiten.

Tre olika instanser hade tittat på bilderna, bland annat lungmedicin vars svar de fick igår. De ska nu konsultera lungmedicin igen för att hitta ett bra gift. Därför fick jag inga nya gifttabletter idag för ytterligare fyra veckor, ifall de hittar på något annat. Men som sagt jag hoppas få ha kvar dem plus något för lungorna.

Röntgen visade då en klar försämring och ökning av lungförändringarna. Dessutom hade det tillkommit nya förändringar upp till 2 cm i diameter som de tror är begynnande lungmetastaser. Men ingen vätska. Enligt svaret från Lungmedicin som jag också fick kopia på har förändringarna utseende av mucinöst adenocarcinom. Mucinöst betyder slembildande, det andra lungcancer. Jag frågade faktiskt läkaren om det utvecklats till lungcancer, men det svarade han nej på och jag vet inte hur logiskt det är att metastaser övergår i en annan form av cancer. Men det stod ju inte att det var det, bara att det såg ut så.

Enligt läkaren är mina lungor fyllda med slem vilket jag ju förstått sedan länge och som nu alltså blivit mer och därmed finns inte mycket plats för syre, därav andfåddheten.
Buken däremot var ett mer positivt svar, moderat ökning av vätska, för övrigt inget nytillkommet.

Minskat ½ kilo sedan sist och jag är glad just nu att det inte var mer.

HB- värdet låg på 140 vilket är toppenbra, så tröttheten beror på cancerskiten.
Sänkan P-CRP var nu nere i 29, fortfarande högt för ska inte gå över 10, men första gången de tog var den 68 och sist 34 och nu alltså 29.

Den vanliga cancermarkören CA 125 var 36 och den ska alltså inte gå över 35. Var 30 sist.
Den andra markören CEA ska inte överstiga 5, jag hade 37. Fredagens prov är ju inte klart men troligtvis har det ökat ännu mer. Jag tycker, vilket jag sa till läkaren, att nu borde man ju fortsätta med den här markören ett tag. Minns inte vad jag fick för svar, men han höll säkert med.

Var på väg att ta upp det här med laserbehandling för lungmetastaserna, men mitt i pratet för både han och jag ordade först om operation, så glömde jag det. Operation funkar inte för att det inte är enstaka metastaser, de sitter ihop tydligen och fyller väl halva lungan. Den högra är alltså mest angripen, men nu håller den vänstra på att komma i kapp. Den har ju haft ett tag på sig nu medan jag käkat rosa piller, vilka alltså inte haft någon effekt alls på lungorna.
Men det blir nog bra vad det lider med det här också. Ett gift för lungor och ett gift för magen, så mår jag bra hela dagen *ler*.

Ja det var väl det hela. Nu hoppas jag att jag får besked redan i morgon, men det kanske är väl optimistiskt. Väntan hör ju liksom till även det.

Bara för att bevisa för mig själv att jag inte är halvt individ, så gick jag ner till stan efteråt. Visserligen med ganska små myrsteg. Köpte en gemensam, billig present till helgens födelsedagsbarn. De förväntar sig inte att jag ska köpa något eftersom jag inte har några pengar, men jag vill ju gärna ha med mig något. Prick hundra gick det på, men jag skriver inte vad det är för man vet aldrig vem som läser här.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Bra att du får förstklassig vård. Trevligt att konditionen förbättrat sig något

Gretas Svammel sa...

Du är kul du...Hans-E.. vart ser du att min kondition blivit bättre?
Man har ingen kondition över huvud taget när det inte finns plats för syre i lungorna.
Men vården jag fått hittills kan jag väl inte klaga så mycket på.