måndag, september 28, 2015

BLANDAD MÅNDAGSKOMPOTT

Här sitter jag och funderar. Det ska se ut så i alla fall, fast jag posar bara för kameran. Bild från igår. Idag har jag inte varit ute fast jag borde. Jag har knappt gjort ett jäkla dugg. Samlat kraft till morgondagen kan man ju låtsas *ler*.


Jag sov nästan till nio i dag. Undrar om det berodde på det här klotet. Den här bilden är tagen i England och hämtad från någon av kvällsblaskorna. Jag sov ovanligt bra också och drömde en positiv dröm. Jag brukar typ vakna till en gång i halvtimman och hosta och harkla, men i natt sov jag några timmar i streck. Drömmen handlade om att jag var i en lägenhet som jag bott i tidigare, men jag hade nyckeln kvar och tydligen lite saker också. Växter som jag lämnat kvar visade sig leva fortfarande, behövde bara vatten och då kom den äldre av minimänniskorna med vatten kannan. Funderade på att flytta tillbaka, men då behövde jag måla och tapetsera om.

Somnade i soffan igen igår efter tv-n sådär runt elva. Vaknade till några gånger men orkade inte resa mig. Vaknade nästa gång vid halv tre och då släckte jag och intog sängen i stället. Ångrade i dag att jag inte tittade ut, men just då hade jag helt glömt det där med månen. Somnade och sov i ett streck (vad jag minns ) till halv sex cirkus. Hade drömt även då men kom inte ihåg vad. Tänkte innan jag somnade om, att jag vill drömma mer och komma ihåg det och det gjorde jag ju också.

Degade länge med frukostsurfen idag. Ja, egentligen har jag nog suttit här vid datorn största delen av dagen med diverse små avbrott. Fast jag har inte uträttat ett jota. Inte ens betalat räkningarna har jag kommit mig för med. Men det ska jag göra innan jag stänger ner sedan. Jag har räknat på utgifterna och det fattas nästan 600. Det är Ica kontona som styr till det. För att slippa påminnelseavgift och förseningsavgift som sist måste jag ut med 1300. Beror alltså på att jag förbrukat nästintill hela krediterna. Ju mer skuld, ju mer i månadsinbetalning. Men jag fixar det tack vare att jag har några hundra på det här extrakontot som jag tigger till. Fast det är inget kul att nollställa det, då det känns skönt att ha en liten, liten buffert där. Till månader som denna till exempel.

Jag sparade några länkar vid nyhetssurfen med tanke att orera om på bloggen. Men just nu finns inte lusten att tycka och tänka så mycket. Var bl.a. om ensamkommande flyktingbarn och vad pengar vissa tjänar på dem och om hemtjänstpersonal som lämnade en gammal man när han satt med en snara om halsen. Han bad dem gå och de gick. Fast de var ändå så förståndiga att de rapporterade det så andra åkte dit men då var det för sent. Man kan undra hur stor kompetensen var hos den här personalen.

Läste också om odlad lax med laxlus. Visserligen ofarligt men ser ju inget trevligt ut. Jag som köpte lax sist jag handlade. Ska kolla om den är odlad, men tror att jag stod och valde och den odlade var dyrare. Kan vara tvärtom också. Dröjer nog innan jag anrättar den.

Idag gjorde jag rotsaksgryta/soppa. Hade chili i den här gången, det har jag ibland för att få lite sting. Tyvärr blev det en aning mycket sting idag, fast den var ändå god och ätbar.

Hade en gammal oöppnad cremefresh burk i kylen. Ser ni bäst före datumet? Juli-015. Men det var inget fel på den så slängde i några klickar för att mildra stinget.

Det blev riktigt gott. Ska spä ut det som är kvar med lite mer vatten tänkte jag, så blir den nog bättre och går att äta utan utgången cremefresh.

Ännu en ny drama serie börjar idag "Ängelby". Får man se hur den är. Kan ju vara kul att se Mia Skäringer i en seriös roll.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Ta det lugnt och och rehabilitera dig. Tids nog lämnar tröttheten dig och du är tillbaka pigg med full aptit på livets goda!
Grytan ser delikat ut!

Gretas Svammel sa...

Jag det får vi ju hoppas... Hans-E...