tisdag, september 29, 2015

INGET BESKED men TANDEN LAGAD

Sitter här och är lite spänd inför lagningen hos tandläkaren. Förutom det vanliga obehaget jag känner inför en lagning så oroade jag mig också lite för hostan. Men det gick över förväntan bra. Visst hostade jag flera gånger men inte så det störde vare sig borrningen eller lagningen. Efter typ en halvtimma var det klart. Fyra penicillintabletter svalde jag en timma innan för infektionsriskens skull. Jag lät även bli att ta sprutan för proppar i morse. En ide jag fick bara. Vet att jag skulle låta bli att ta den innan operation av dosan (dosorna ).

Ännu har ingen läkare ringt, men tänkte att det kanske han förhoppningsvis gör medan jag skriver här. Mötet skulle de ha vid två så borde vara slut nu. Jag vill inte vänta längre nu.

Fantastiskt väder har det varit/är det idag. Det var 50 minuter innan min buss skulle gå efter  jag var klar hos tandläkaren. Så jag trippade med små, små steg ner till resecentrum med paus på en bänk i solen i järnvägsparken. Därmed fick musklerna sitt och kroppen fick D-vitamin och sinnet fick sol och värme. Jag längtar efter att kunna gå som vanligt. Inte som förr, men någorlunda som folk.
Hade en tjuga och diverse mynt så köpte en triss. Målet är ju som ni vet att få tre treklöver och som minst vinna 10 000 i tio år i Nyhetsmorgon. 30 kr vann jag, så förlorade ju inget i alla fall. En vacker dag händer det.

Det där "Ängelby" i går var inte direkt i min smak. Själva historien kan kanske bli bra, men med den rollistan de har blir det i mina ögon inte det minsta trovärdigt. Störde mig dessutom på vissa saker typ att lämna sina barn på hotellrummet när de somnat och att ge dem godis och festis till frukost och hur vanligt är det att man bara drar iväg från hus och hem och ungarnas skola utan att pappan vet något?
Läste i någon blaska på nätet att det tydligen var strul vid inspelningen, att manus inte var klart och vad det var.

Kollade min lax i frysen förut. Den var odlad.  I Norge. Nu är det ju skinnfria filéer, men det dröjer nog ett bra tag innan det blir någon laxmiddag hos mig. Synd att artikeln inte kom innan jag handlade, då hade jag köpt torskrygg i stället. Å andra sidan är nog Östersjölax med diverse gifter värre än lax som haft ofarliga kräftdjur boendes i sitt skinn. 

Jag ska nog ge mig på att uppgradera till Windows 10 någon dag, när jag är på bra humör. Någon som jag fick mail ifrån hade fått problem efter sin uppgradering, annars får jag uppfattningen att det inte ska vara några problem. Nästa fråga blir då.... kan man ändra tillbaka? Det borde man ju och kanske kan jag läsa mig till det på nätet, men är enklare om någon av er kan svara. 

Nu är klockan halv fem och då slutar de på onkologen. Så jag lär väl inte få något besked i dag. Skit, tycker jag. Kanske ringer onkologsköterskan i morgon och säger att jag ska komma på fredag för att få det och det giftet med de och de biverkningarna. Ja, ja lite spännande kan jag väl tycka att det är. Fast mest jobbigt.   

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Dags att ta steget in i framtiden och uppgradera till Windows 10! Du är ju en modern kvinna som hänger med!

Gretas Svammel sa...

Haha...Hans-E.. modern vet jag inte om jag är.