tisdag, augusti 04, 2015

TILL BADET UTAN BAD

Ja så knäpp man är *ler*. Jag hade sett fram emot att bada och simma och sola. Det första jag alltid gör när jag brett ut och fixat filten, är att gå ner och känna på vattnet. Så också idag, men jag fattar inte att det kunde vara så himla kallt. Dessutom var det inte så väldigt varmt på land heller, för det fläktade en hel del. Så jag fick ingen lust att bada alls, men jag låg och solade i två timmar innan jag åkte hem vid halv fyra. Och stundtals frös jag faktiskt lite, av blåsten. 
Nu var jag inte ensam om att tycka det var kallt förstod jag, fast några var i och badade, mest mellanstora barn. Jag tänkte efter någon timma att klart jag måste bada, men det räckte att titta på vattnet för att komma på andra tankar. Det såg inte alls inbjudande ut.

Jag fick i alla fall sol på mig både bak och fram och jag fick en längre cykeltur. Dit gick det förvånansvärt bra trots att det är en del uppför. Jag fick nämligen hjälp av vinden som jag hade i ryggen. Hem var det värre då hade jag motvind och fick nästan trampa även i nedförsbacke. Det blev ganska jobbigt stundtals att cykla i motvind så gick av tre gånger och gick. Tyckte det var himla skönt när jag väl var hemma.  

Åkern med blåklint såg idag ut så här. Man kunde tro att det var lin, men det är blåklint och prästkragar. Idag plockade jag inga. Nöjde mig med att bara ta ett kort.

Jag är ju som ni vet inte så förtjust i vitt vin, men nästan varje sommar brukar jag köpa en miniflaska Asti Cinzano för att ta ett kallt glas en varm sommardag. Förra veckan köpte jag en liten flaska, men inte den minsta för skiljde bara tio kronor om jag minns rätt. Den öppnade jag när jag kom hem, hällde upp ett glas och satte mig på balkongen. Det var det godaste alkoholhaltiga jag druckit på jättelänge. Kanske för det är låg alkoholhalt och för att det var kallt.
Men lustigt nog fläktade det inte ett dugg på balkongen så blev för varmt efter ett tag.

Jag har inte ätit mat ännu, men har potatis sparat sedan i söndags som jag steka upp sedan, ihop med ett ägg och rödbetor till det. Billigt och gott. Kvällsnöjet blir "Tredje ögat".

I morgon måste jag knalla bort till Ica och köpa mjölk, ost, grönsaker och frukt. På torsdag funderar jag på att åka in till Tornby. Hur länge sedan var det inte sedan jag var där. Jag har en resa fram och tillbaka på busskortet och jag måste köpa fotopapper, för ska göra en grej till kärleksfesten. Tänkte att Biltema kanske har billigare än de på Claes Ohlsson, men ska kolla på nätet först. Sedan måste jag ha något att ha över klänningen, så ska kolla en gång till på Hennes ( där jag har konto ) på Ikanohuset. I värsta fall får jag annars ha en svart kavaj, men det känns sådär.

Pengar är ju som ni vet ett fortsatt bekymmer. Jag vet inte än hur jag ska lösa bussbiljetten till cancerrehabiliteringen, som jag tänkte boka om cirkus fjorton dagar. I väntan på trissvinst *ler*, får  ni som "känner" mig... och även andra... och som inte har gett någon allmosa tidigare väldigt gärna göra det. Till kontot här uppe till höger.

Nu ska jag skölja av mig lite snabbt, fixa maten och kolla rapport. Hörde något igår om att Amnesty vill legalisera sexköp och det väcker ju förstås rabalder hos vissa. Hörde det bara som hastigast och har inte kollat nätet. 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Skönt att det är uppehåll. På västkusten sol. Men du hade lite kyligare ser det ut som.
Trevligt att njuta av lite vin. Asti är gott!
Bra att Amnrsty jobbar för tillnyktring av sexköpslagen. Jag förmodar att de jobbar mot trafficking, dvs tvång. Frivilliga svtal mellan myndig kvinna och man skall staten inte läggs sig i.

Gretas Svammel sa...

Sol hade jag också...Hans-E... men halvkylig vind.
Vi får se vad Amnestys tilltag leder till. Debatt om inte annat.