torsdag, augusti 13, 2015

SOL, SOL, SOL

Jag kände inte för att ta cykeln till badet idag, trots att det verkligen har varit en riktigt bad och soldag. Jag tog filt, kudde och vatten med mig och lade mig här ute istället. Fläktade knappt ingenting, men stod ut 2½ timma.

Min teori är ju att solen inte tar så mycket nu när vi kommit in i augusti, men lite tar den allt det märkte jag när jag kom in, inte minst på kinderna. Det här fina vädret ska fortsätta över helgen läste jag. Det kan inte bli bättre. Inte bara för festens skull, fast det är ju fantastiskt att de lyckats pricka in en av sommarens bästa helger. Utan även för alla de som börjat jobba men som nu kan njuta sol och värme i helgen. Ja, alla har ju inte lediga helger förstås.

Allt blev gjort som planerat igår utan promenaden. Väntar nu samtal från två av mina avkommor som indikerat att de ska ringa i kväll. Den ena antar jag ska delge sin planering inför resan på lördag, tid etc. Den andras ärende vet jag inte. Nu behövs ju inget direkt ärende för att ringa *ler* men jag hade missade samtal från personen på både den fasta telefon och mobilen när jag kom in från solandet. Jag ringde inte upp eftersom jag fick info att vi skulle höras i kväll.

Läste att hundratals lämnat svenska Amnesty efter förslaget för avkriminalisering av sexköp. Jag skulle också ha lämnat om jag varit med. Men inte av den orsaken som de här. Utan för att de röstade nej till förslaget.

Nu blev det en paus i skrivandet för planering av tider etc. Bäst att snabba på innan nästa ringer. Jag känner mig lätt klibbig så ska gå och ta en snabb avsköljning innan jag intar soffan för kvällen. Blir nog trean jag håller mig till ikväll tror jag. Verkade så när jag kollade tv utbudet förut.
Visst ja, ingen ökning direkt av diafragman. Mätte 88 idag. En halv cm mer än i lördags. Men en halv cm oroar jag mig inte över. Och magen har jag inte känt av alls idag. Förhoppningsvis går det ett tag till. Ett långt tag hoppas jag, gärna evigt *ler*.

Det här var lite kul. Skulle peta upp en gren på paprikan nyss som hängde ner. Upptäckte att den var ganska tung och såg då paprikan bland bladen. Fantastiskt att det blir frukt av några frön. Jag ska låta den vara för att se om den blir röd. Det var från en röd så kallad smörgåspaprika som jag tog fröna från.  

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Skönt att solen kommer igen. Njut! Slutar folk i Amnesty för att organisationen har ett vettigt förslag?

Hans-Eriks funderingar sa...

Fin bikinibrud!

Gretas Svammel sa...

Ja det gäller att ta vara på de kanske sista varma soldagarna för i år... Hans-E..
Medlemmar i svenska Amnesty lämnar organisationen för att de tycker Amnesty har fel när de anser att även sexarbetare ska ha rätt till mänskliga rättigheter. De har inte riktigt samma karta som vi som inte har skygglappar.