torsdag, augusti 27, 2015

LASAGNERÖRA och PACKNING

Det var värst vad den här dagen gick fort. Mått helt okej idag, inget illamående och inte sovit något på dan. Dessutom fick jag känna mig lite behövd och lite nyttig. En person ringde och ville ha råd. Inga svåra saker men ändå. Andfåddhet och kroppströtthet känner jag inte av så mycket när jag vankar omkring här hemma. Hostan håller i sig förstås.
Tyckte att magen verkade lite mindre idag så mätte idag istället för i morgon som tanken var. Men det var ju helt tvärtom, 89.5 var det idag mot 88 sist. Så kan det va. Det är bara att avvakta och se vart det bär hän. Det kan minska och det kan öka.

De ringde från soc. idag. Jag hade lite försynt frågat om jag har rätt till resekostnaden till rehab. Inget jag kräver men fråga skadar ju inte. Hon ville veta vad det handlade om och det är förståeligt. En vistelse på fem dagar är ju normalt inte gratis och hur har jag råd med det liksom. Nu går ju det här genom cancerrehabiliteringen och finansieras av snälla människor som skänker pengar dit. Så hon beviljade kostnaden 358 kr. Det var snällt.


När jag skulle hämta in resväskan så fanns inte den stora i förrådet. Då kom jag ihåg att jag sålt den på Blocket. Men den lilla fanns och det första jag såg när jag öppnade den var tre olika kondomer. En liten påminnelse om vad jag gjorde när jag använde den sist. Just nu har jag inget behov av kondomer så kastade dem. Dessutom hade de några år på nacken.

Som tur är behövs inga tjockare kläder den här årstiden så jag fick överraskande nog plats med allt, till och med skor och en tunn kavaj. Allt i klädväg alltså, vart jag ska göra av schampo, duschkräm, smink, deo, bok, mediciner, sprutor vet jag inte riktig ännu. Jobbigt att dra på en ryggsäck också, men kanske är vad jag får göra. Jag ska byta sommarväskan till vinterväskan en månad för tidigt och se vad jag får plats med där. Den är större än den jag har nu. Ju mindre jag har att kånka på desto bättre.

Fixade lasagne nu under sena eftermiddagen med hackad spenat och fetaost och Keldas ostsås. Hade fyra cocktailtomater kvar så slängde med dem också.

Lyckades väl inte helt hundra. Blev mest en röra, men gott var det. Jag hade i alldeles för mycket ostsås, tänkte att här ska det inte snålas *ler*. Men det blev därefter som sagt. Syns knappt i formen att jag tagit något, trots att jag tog rätt mycket och blev riktigt mätt. Så det räcker nog till minst tre måltider till. Bra att ha när det blir dåliga tider.

I morgon får jag sätta klockan på ringning. Behövs annars inte så ofta nu för tiden. På lördag blir det också så, men då kan jag sova på bussen om jag vill. Det lär inte hända något speciellt på onkologen i morgon, mer än att jag får nya tabletter, nya tider och blodprovsresultatet. Men ska nämna magökningen, hostan, tröttheten, andfåddheten, så de kan notera det. Om de nu gör det, men det tror jag och hoppas. Jag skulle vilja ta en lungröntgen, men det vet jag att jag inte får då jag ska på datortomografi måndagen efter jag kommit hem från rehab.

I kväll var det något program vid 20 i tvåan tror jag, om swingersklubben i Norrköping. Sedan hoppar jag till ettan och ser hundraåriga Dagny följt av Debatt. En bra kväll utan reklam.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Fick du plats med alla kläder med mindre väska?
Kondom är ju bra att ha om någon kommer på oväntat besök!

Gretas Svammel sa...

Ja, faktiskt... Hans-E... men det är bara tunna kläder som jag rullat.
Blir nog inga sådana aktiviteter om jag får oväntat besök *ler*