fredag, augusti 28, 2015

ALLT VERKAR BRA... utom lungorna då

Fick huka mig för att komma med på bild. Är på väg uppför onkologtrappan. Cancermarkören som jag inte riktigt litar på har nu ökat till 30. Fortfarande under gränsen på 35, men det indikerar väl att något är på gång, precis som jag känner på mig. Sist var den 23 och innan dess 18. Den kompletterande markören får jag vänta till nästa gång att få resultatet på. Annars var de flesta värdena bra. HB var 138 så kan inte skylla tröttheten på det. Snabbsänkan P-CRP som var 68 sist den togs och som då var första gången, var nu nere på 34. Skönt, men ska inte gå över 10.

Vägde mig och det var ju positivt. Minskar jag i vikt så bör det inte produceras vätska i buken, resonerar jag. Kunde inte låta bli att mäta omfånget även idag och då var det  88.5 cm. Det går lite upp och det går lite ner. Nu ska jag försöka koppla bort den biten under veckan som kommer.

Sitter och väntar på ny tid och nya tabletter. Sköterskan antecknade mina besvär och blir det värre med till exempel andningen så måste jag ringa. Men det ska det ju inte bli. Jag ska må ungefär som nu ( eller bättre) i fyra veckor nu, till nästa besök hos läkaren. Fast då skulle jag tro att jag får något kompletterande gift för lungorna. Vi får se. 
Laga hål var inte så populärt men om jag propsar på det så ska jag äta antibiotika innan. Så jag ringde tandläkaren när jag kom hem så han skriver ut.

Betalade räkningarna i eftermiddags och det är ett trauma varje gång ta mig sjutton. Det blir kanske någon hundring kvar på kontot när allt är betalat och då är 1000 kr till Ica inräknat. 1000 kr räcker inte till mat en månad, men nu kan jag ju räkna bort en vecka när jag är på rehab och jag har väl typ 4-5 måltider i frysen. 

Jag har inte hunnit packa klart än, får nog tänka om lite tror jag. Idag var det ju en smula kyligt tyckte jag och när jag kollade tiodygnsprognosen så visade den 15 grader på fredag. Då räcker det nog inte med bara en tunn tröja när jag åker hem. Jag ska se om jag kan ha dusch och schampoflaskorna i varsin sko och sedan byta den tunna kavajen mot ullkavajen och hoppas på att det får plats. Det löser sig nog, men det är så tråkigt att hålla på. Helst vill jag lägga mig i soffan och blunda en halvtimma. 

Men det ska jag ju inte. Jag uppdaterade bloggen som ni ser innan jag började skriva nu. Den första är jag ju inte hemma så kör lite i förskott. Hemsidan däremot blir uppdaterad i efterskott när jag kommit hem. Nu ska jag publicera en liten novell åt er så ni har något i veckan *ler*. Fast ni läser den nog nu.

Jag fick ett mysigt mail för ett tag sedan från en tidigare återkommande kund. Ja, alla mina kunder är ju numera tidigare kunder. Han hade skrivit en novell till mig och jag fick lov att publicera den här. Men inte i kväll. Den kommer framöver. Nu önskar jag er en trevlig kväll, skön helg och en bra kommande vecka.

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Hoppas att alla dina värden blir bra. Rehabveckan blir nog trevlig och bra för hälsan.
Skall läsa din nya novell nu. Blir intressant och spännande. Du har ju lanserar den bästa Millenium stil!

Hans-Eriks funderingar sa...

Bra novell! Det behövs fler sexnoveller för oss mogna människor. Blev inspirerad. Skall försöka skriva ihop något nytt också!

Gretas Svammel sa...

Det är alltid kul att inspirera... Hans-E..