onsdag, augusti 26, 2015

BLODPROV och TVÄTTSTUGA

Nä, det är inte mitt blod. Jag hittade bilden på nätet. Hade inte med kameran. Men antalet rör stämmer. Fem stycken togs det idag, brukar normalt vara tre. De två extra är snabbsänkan P-CRP och den kompletterande cancermarkören CEA. Ska bli intressant att få resultatet på den. Jönköping skickas det till, inte Huddinge och det tar ca en vecka, inte fyra som läkaren sa. Men jag lär ju inte få reda på det förrän vid nästa läkarbesök som väl blir efter nästa 4 veckors period med de rosa pillren, alltså i slutet av september.  Då finns även ett röntgenresultat.

Jag har en känsla att det röntgenresultatet inte är så positivt, framförallt vad gäller lungorna. Men det märks då. Min känsla kan vara helt fel. Men jag känner fortfarande av nacken och inbillar mig att jag fått metastaser där. Inte speciellt troligt logiskt sett, men det är lätt att få för sig saker. Och dumt. Däremot är det nog troligt att förtätningarna i lungorna ökat vilket är orsaken till att jag nu lätt blir andfådd och inte orkar knappt en bråkdel av vad jag orkade för bara några veckor sedan.

Jag blev lite nyfiken på om metastaser kan bilda nya metastaser.... med tanke på nacken ( så dumt). Man har ju alltid hört att metastaser bildas från modertumören. Hittade en ganska nyligen artikel om att metastaser faktiskt kan bilda nya metastaser. Intressant, men inte särdeles kul för jag var nästan säker på att så inte var fallet.
Man lever och andas cancer från det man vaknar på morgon till det man somnar på kvällen. Förstås att man gör, men det kanske vore bra om man kunde glömma det stundtals. Glömma att en skitsjukdom parkerat sig i ens kropp, som gör precis som den vill. Fast vid de två bra perioderna jag haft, i april och nu i somras har jag försökt tänka att nu är jag frisk. För att lura kroppen *ler*.

Idag mådde jag smått illa också efter frukosten och tills i eftermiddag. Funderade faktiskt på att ta en illamående tablett, men gjorde det inte. Däremot la jag fram en karta för att ta med till huvudstaden. Hade ingen tanke innan att göra det eftersom jag varit förskonad rätt länge nu.
Tog ett vil i fåtöljen efter vårdcentral och matinköp och efter det försvann illamåendet.

Tvättstuga i eftermiddags, men var så lite tvätt så körde igång en maskin här inne med sängkläder, trosor till förbannelse och shorts och t-skirt. Tumlade sedan bara i tvättstugan det som skulle tumlas och hängde resten här inne. Behövde jag bara gå två gånger fram och tillbaka.
Soppa blev dagens mat, sista upptäckte jag. Arg på mig själv att jag inte köpte när jag ändå handlade.
I morgon om jag orkar och har lust tänkte jag göra lasagne med spenat och fetaost. Då är också planen att planera packning för en vecka. Vill ju inte gärna ha samma kläder två dagar i rad, ide jag har. Träningskläder ska man ta med och innegympaskor och inneskor och badkläder. Det kommer att gå åt en stor resväska. I och för sig har jag bara en stor och en liten eftersom den jag brukar ha gick sönder när jag var på Gran Canaria 2013.

Det blir nog bra. Det kommer att ta halva dan minst då jag brukar hålla på och prova och ha mig. Måste ta med en del rymliga kläder ifall magen ökar under veckan. Men måttbandet får stanna hemma.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta, Bra att sjukvården följer upp dig kontinuerligt. Ta en stor väska! Bra att ha ombyten att mannekänga med!

Gretas Svammel sa...

Ja.. Hans-E... det är väl lite så det är haha. Man vill stila lite. Vem har samma kläder två dagar i rad liksom *ler*?