söndag, augusti 23, 2015

ÄNNU EN UNDERBAR DAG som jag tillbringat inne

Hej hopp i det superfina sensommarvädret. Ett väder jag borde ta bättre vara på, tycker nästan jag sviker mig själv. Men det är som det är. En röst säger si, en annan så och jag väljer det mest bekväma. Ska ju bli sämre nu framöver, kanske är det här sista fina soldagen och kanske kommer jag att ångra mig senare att jag inte trampade iväg till badet. Eller inte.
Bilden är från igår då jag i alla fall var ute och sög i mig av solen. Letade fram ett par urgamla solglasögon och ser ut typ som en myra på bilden haha.

Den här är bättre. Fick för mig att se om det var öppet in till den där ängen. Det var det inte. Men fick i alla fall en lång skön promenad i ömsom sol, ömsom skugga.

Tog igen mig på en bänk. Inte för att jag var trött utan helt enkelt för att ta det här kortet. Men det är lite märkligt det här med tröttheten. Skrev ju i fredags att jag inte var trött i bemärkelsen att jag ville sova, det var bara kroppen som var trött. Men igår sov jag två gånger på dan. Först en stund efter Nyhetsmorgon och sedan en halvtimme vid halv sju på kvällen. Det är bara att lyssna på kroppen och det kan ju vara värmen som har viss del i tröttheten. Så tänker jag. Någon annan orsak kan det ju inte vara *ler*.

Tyckte i går kväll att hostan ändrade karaktär en smula och slemmet och rosslandet inte var lika påtagligt. Kan ju vara inbillning, men tycker det är en skillnad även idag. Glad för det förstås och lite av oron jag ständigt bär på långt inne, släppte en aning.
Mätte diafragman igen idag 88 cm. Inte 88.5 som sist, testade men då ramlade måttbandet nästan ner. 

Eftersom det inte blev något bad ute i sjön, så tog jag ett i badkaret efter promenaden. Inte ofta det händer och går ju förstås inte alls att jämföra. Inbillar mig att det var det varma vattnet som ändrade karaktären på hostan. Långsökt jag vet. Jätte långsökt.

Idag har jag häckat inne hela dagen. Intog frukosten till Nyhetsmorgon även idag med en seriös tanke att jag måste åka och bada idag. Sista chansen liksom. Jag till och med förberedde en vattenflaska i kylen. Men den tanken var det inte mycket med. Jag började styra med papper och sjukdokumentpärmen och hemarkivpärmen och klockan gick och så satte jag på datorn och där sitter jag än. Gick nyss och värmde en färdigrätt... falafel med couscous och grönsaker som jag petat i mig.

Men igår efter badkarsbadet gjorde jag mig till och fixade en pizza. Var nog den godaste pizza jag ätit på länge. Den räcker till två gånger till, som ligger i frysen nu.
Började titta på Hypnotisören. Jag läste ju boken som jag tyckte var jättebra och lite otäck. Trodde inte jag skulle klara att se filmversionen just på grund av det otäcka. Men igår då den visades på tv och det inte fanns mycket annat att se så ville jag se den. Men det är lustigt hur svårt det är att få till en film efter en bok så det blir bra. Trots att det var Lasse Hallström som var regissör så var det ju så långkörigt. Men jag kan förstå att det är svårt att få med känslor och tankar i en film, så som man får i en bok. Kvart över elva gav jag upp, stängde av och gick och la mig och läste i stället. Kanske var det efter det som den eventuellt började bli bra, för det var sista halvan av boken som var otäckast. Fast jag tvivlar.  

Inga kommentarer: