onsdag, juli 22, 2015

VIN, PROVTAGNING, BÖCKER

Eftersom jag inte vet hur länge jag kan dricka vin, så öppnade jag en flaska precis nu och hällde upp ett glas som jag har bredvid mig och smuttar på. Den tidigare flaskan hällde jag ut efter förra gången. Det var inte gott. Jag har inga skruvkorksflaskor kvar, bara några med vanlig korkskruvskork och en sådan öppnade jag nu. Ganska dumt egentligen, det tycker jag faktiskt, för det blir max två små glas idag.
Men så hörde jag en röst i huvudet förut *ler*.... att va sjutton, hur länge ska du spara på de där flaskorna? Ta ett glas och var inte så jäkla präktig. Rösten var nog min egen tanke.

Jag har ju... eller hade... iden att vinstället alltid ska vara fyllt och ska jag dricka vid datorn ska det vara billigt korkskruvsvin. Men varför då? Nu om någonsin är det väl läge att rucka på en del av mina knäppa principer. Tycker jag idag alltså. Jag lär nog aldrig få vinstället fyllt mer ( 10 flaskor ) om jag inte vinner pengar. Det här idag var gott. Nästa vecka efter läkarbesöket ska jag till stan och då tänkte jag inhandla ett par småflaskor och även någon öl att ha i kylen ifall jag vill ha någon gång.

Vårdcentralen idag och jag drog på ett par jeans för min termometer visade bara 15 grader. Fast det var vid halv nio. När jag väl kom iväg så var det ganska skönt och varmt trots att solen bara sekundsnabba stunder tittade fram. Fläktar gör det också idag, men ljumma vindar.
Fick för mig efter blodprovstagningen att kolla blodtryck och puls. Mest pulsen jag var nyfiken på, om den var lika hög fortfarande.

Vet inte vad jag ser ut som på den här bilden haha.

Resultatet blev väl i stort sett som förut. Pulsen fortfarande lika hög. Idag låg jag ju inte och vilade tio minuter som jag gjorde när en sköterska tog. Då när jag fick Avestin och det togs var 14:e dag.
Frågade labbtjejen när jag tog blodprovet vad som skulle tas nästa vecka. Idag var det bara ett rör, blodstatus... hur det står till med blodkroppar och HB. Nästa vecka samma plus cancermarkör. Blev lite förvånad, för trodde nog att det där P-CRP ( sänka ) skulle tas igen, som var väldigt förhöjt sist.

I ena stunden tänker jag att jag ska ringa onkologen och höra. I andra stunden att de borde ju veta bättre än mig och är det semestervikarier måste jag dra hela min historia för att de ska fatta varför jag undrar om det. Jag avvaktar nog och frågar läkaren direkt istället. Har ju även frågor om cancermarkören. Jag fattar inte varför de fortsätter med den här markören eftersom den enligt vårdprogrammet inte är tillförlitlig vid min form av äggstockscancer. Vore ju kul om jag kunde få läkaren till att ta både P-CRP och den andra markören CEA. Men det finns säkert anledningar att inte göra det. Vad vet jag? Det är det som är så irriterande, att man inte vet allt.

Hämtade ut mina böcker och min klänning. Klänningen funkar nog att ha, lite stor kanske runt hals och byst, men  med vidd över magen. Två inbundna och två pocket hade jag skickat efter. Det är lite tokigt nu. Förr var det bara inbundet som gällde för mig. Egentligen är det så även nu, men med den ekonomi jag har så är det pocket som gäller. Kallentoft ville jag ju ha inbundet, skulle se tokigt ut i bokhyllan annars. Men Ninni Schulman har jag redan pocket av för då gav hon inte ut i inbundet. Vet att jag störde mig på det då. Nu var det tvärtom, den fanns inte i pocket. Likadant var det med Emilie Schepp som nu kommit ut med sin andra deckare. Den första gav hon ut själv eftersom inget förlag var intresserad och då var det pocket. Boken blev väldigt populär och sålde i massor av ex så nu är det ett bokförlag som ger ut den andra och den fanns bara inbunden.  Jag ansåg mig inte ha råd med fler än de här just nu, så väntar med den. Den kommer säkert i pocket vad det lider.

Jo Nesbo var ett feltänk insåg jag när jag packade upp dem idag. Trodde när jag beställde att det var samma författare som till "Jakthundarna". Så var det ju inte, men den kan ju vara bra för det. Troligtvis blir det den som får hänga med till rehabiliteringen i början av september. Måtte mitt mående bara hålla i sig, så jag kan åka då.

Nu ska jag sörpla i mig sista vinskvätten i glaset och sedan fixa lite mat. Har en påse frysta grönsaker i frysen som jag tror att det blir idag ihop med sista torskbiten.

Inga kommentarer: