tisdag, juli 21, 2015

SKRIVPROJEKTET

Jag tror den här bilden är från förra sommaren. Helt säker är jag inte ,men nästan. Den får symbolisera att jag lägger mitt skrivprojekt åt sidan nu. Jag avslutade det 2012 men fortsatte i höstas och nu är det öppet så länge jag lever, så jag kan skriva till om det behövs. 

Det här är ju inget som ska tryckas eller ges ut. Bara sparas på datorn. Jag har inte vad jag vet nämnt vad det handlar om. Jag hade en gång en ide att renskriva alla dikter som kommit till genom åren. men insåg ganska snart att det skulle ta en evighet och lite till och dessutom oerhört tråkigt. Men vissa är ganska bra och säger en del om mig som person från tonåring till nu. Så då fick jag en ny ide. Att ta ut de mest speciella och skriva en förklaring till varför just den dikten blev till.

Det är rätt länge sedan jag påbörjade det här projektet och de första 50-60 sidorna blev okej. Det blev som en slags levnadshistoria från jag var 14 år. Men efterhand så svävade jag ut mer och mer och jag avslutade det som sagt 2012, för då var dikterna slut.
Sedan skrev jag några Fas3 dikter och efter det några cancerdikter och då ville jag ha med även det, så jag klickade upp det igen i höstas. Men varje gång jag tänkt att skriva så har inspirationen varit dålig och det blev hur mycket oväsentligt som helst när jag väl kom igång. Det var tråkigt bara att tänka på det.

Nu tog jag då tag i det igen för femtioelfte gången och kvart i ett i natt var jag någorlunda nöjd. Då skrev jag den sista nedpräntade dikten och då hade jag även fått ned sidantalet från 200 till 176. Det kändes riktigt skönt. Men var förstås tvungen att klicka upp det idag igen och skumma igenom det och jag var rätt nöjd även idag. Så nu är det borta från skallen.

Jag inbillar mig att det kan vara kul och intressant för barn och barnbarn att läsa någon gång. Hur många ( jag tror inte någon ) vet vad och hur deras mamma eller pappa tänkte i tonåren, ungdomen, medelåldern och när de blev äldre? Vad de grubblade på, oroade sig för, gladde sig åt, engagerade sig i osv. Mina kommer att veta. Det spänner från den spänningssökande tonårstiden, den vilsna ungdomstiden, stabila familjetiden till separation, företagande, sexsäljande, bokskrivande, arbetslöshet och sjukdom. Vad jag tänkte, vad jag kände, vad jag önskade.

Ett smakprov på något jag skrev när jag var arbetslös och sökte jobb på jobb, utan resultat.

Livets snåriga labyrint

 Ge mig bara en liten hint

hur jag ska hitta i livets labyrint.

Jag har vandrat många vägar

slagit in på många spår.

Säkert får jag insikter av alla

ändå står jag där jag står.

 

Kanhända är det meningen

att jag ska pröva varje stig.

Och kanske att jag lär mig något

fast det inom mig är krig.

Men nu på äldre da'r så vore det ju fint

att äntligen få hitta rätt i livets snåriga labyrint.
 
 
Idag har jag inte gjort så många knop. Mycket degande vid datorn medan regnet fallit utanför fönstret. Kollat över vad jag har för dukar och ramar ifall jag skulle få lust att måla någon dag. Klockan är snart halv sju och jag har inte ätit ännu. Men ska gå och koka lite spagetti snart och parkera mig i soffan. Jag försöker komma in i den här Håkan Nesserboken, men den är lite seg.
 
I morgon ska jag hämta ut böckerna jag skickade efter och även klänningen fanns att hämta fick jag besked om idag.

Inga kommentarer: