torsdag, juli 30, 2015

SÅ VAR DET TORSDAG IGEN

Jag vet att det inte är någon mening att gnälla på sådant man inte kan påverka. Vädret till exempel. Men hur trött blir man inte på regn, rusk och gråhet. Men skulle vi haft 30 grader en längre tid så skulle jag kanhända gnälla på det också och önska regn.
När jag gick upp strax efter åtta i morse var det 12 grader ute och småruggigt inne. Något badväder i helgen lär det nog inte bli enligt prognosen. Men man kan ju alltid hoppas att prognosen har fel.

Ser ni att håret börjar ändra sig? Det står inte längre rakt upp. Lite mer längd nu bara så kanske jag kan börja acceptera hur jag ser ut. Jag har inte bestämt ännu om jag ska dra på peruken i morgon när jag åker till stan. Det beslutet tar jag precis innan jag går. Troligtvis kör jag nog utan. Kanske.

Jag trodde att jag tillhörde ett fåtal som inte använder Facebook. Det är lätt att tro eftersom det alltid är Facebook hit och Facebook dit. Program på tv, till och med nyheterna hänvisar titt som tätt till sina Facebook sidor. Precis som det vore lika normalt att ha det som att ha telefon eller dammsugare.
Men i dag läste jag att "bara" hälften av alla internetanvändare har Facebook.  Jag behöver således inte känna mig som något ufo *ler*.

Idag blev det bak igen. Filmjölkslimpa som jag inte gjort på jättelänge. Skivade i tunna skivor äpple förutom torkade aprikoser. Den blev kanon. Har förstås provsmakat en skiva.
Insåg när jag höll på och valde mellan mina mjölpåsar att det är dags att rensa och städa ur det skåpet. Var utgånget datum på både mandelmjöl, dinkelmjöl, cocosmjöl och allt vad det var. Blir att sätta upp på nästa veckas att göra lista. Om lusten finns då är bäst att tillägga.

Det färdiga resultatet plus dagens mat. Så himla gott. Kunde inte låta bli att peta i mig en beta direkt vid diskbänken. Rödbetorna är nyttiga, men smör och salt är väl inte direkt det nyttigaste. Men gott ihop. Och man behöver inte alltid vara jättenyttig.

Precis just nu sker något fantastiskt här hos mig. Solen har lyckats leta sig fram och lyser upp rummet. Säkert inte så länge, men man blir glad av det lilla.
Jag pimplar vin idag igen. Nåja, pimplar är att ta i. Jag tar små smuttar då och då mellan tangentslagen. Ungarna drack upp den flaskan som jag öppnade nu sist och de tyckte inte som jag att det var någon bismak. Så det är väl min smak som inte är helt okej ännu. Själv drack jag det de hade med sig och det var godare. Det är den kvarvarande slatten som jag nu förlustar mig med. En skiva ost har jag som tilltugg också. Nästan som förr. Vem kunde tro det för typ en månad sedan.

Jag skulle tro att det blir en ny omgång rosa piller i morgon. De kör fyra veckor i taget tydligen och kallar det för en period. Jag har förstått att min svaga dos beror på att jag tar dem kontinuerligt utan uppehåll. Jag var ju lite fundersam i början om ni minns. Men fortsätter det här att funka så ska jag inte klaga. Det vore ju väldigt dumt *ler*.
 

Inga kommentarer: