onsdag, juni 24, 2015

LYFTE LUREN IDAG

Länge sedan jag ritade något, så då gjorde jag det idag. Det är jag som är ute och går i regnet. Varför återkommer jag snart till.
Just nu väntar jag på att en tjej ska ringa ( kan ju även vara en kille som har tjejnamn ), som ska hämta mina kartonger med böcker. Om det sedan blir så vet jag ju inte förrän de är borta. Hyllan som någon skulle hämta står fortfarande i hallen. Jag har en särskild mail just till Blocket annonser och eftersom det var rätt länge sedan jag lade in annonsen så har jag inte brytt mig om att kolla den mailen på ett tag.  Men gjorde det för några dagar sedan och hade då ett 11 dagar gammalt mail med intresse för böckerna. Jag svarade att de var kvar och hon skulle höra av sig i kväll. Nu är väl även tolkningen "kväll" olika för var och en. Men vi får se. Vore skönt att bli av med dem.

Jag mätte diafragman idag också, lite tätt med varje dag *ler*. Men idag var den 99 cm, så visst ökar den igen. Jag har ju känt av lite hugg och småmolande ibland. I morse var det lite värre, speciellt på vänstra sidan och det är där det putar ut mest och under vänstra bröstet kändes det som om jag knäckt ett revben ungefär. Funderade om jag skulle palla med en vecka till, för det kan ju bli värre. Bättre verkar det i alla fall inte bli.

Kvart i tio lyfte jag luren och ringde onkologen. Blev sedan uppringd tio minuter senare. En sköterska jag inte alls kände igen. Jag frågade om "min" hade semester, men det hade hon inte. Ja, det går väl lika bra med dig, sa jag, för du har väl mina uppgifter framför dig. Jodå, sa hon.
Jag drog mitt problem och att jag hade tid nästa vecka och hej och hå. Men det är inte samma sak att prata med någon helt okänd som inte känner mig alls. Fast jag vet ju att det är semestertider.

Nåväl, hon kunde plocka in mig i morgon bitti hos en läkare som jag aldrig varit hos, men om jag minns rätt var det hon som tittade på benet när jag hade propp. Då stryker jag tiden nästa vecka, sa hon och det lät väl i och för sig rimligt. Annars hade jag ju i mitt huvud tänkt att jag bara skulle in och bli tömd, men förstår ju när jag tänker till lite mer att en läkare måste kolla mig först.
Hur går det då med proverna, sa jag? Var ju bland annat cancermarkör. Det här hade hon ju inte tänkt på förstod jag, så hon skulle prata med min sköterska och återkomma.

Varför ska patienten tänka på sådant? Hon hade ju min journal framför sig på datorn. Även om det var en semestervikarie så måste de ju sätta in sådana som har lite hum om cancerbehandlingar, kan man tycka.
Hon ringde efter en stund och sa att hon skulle lägga in ny remiss till vårdcentralen till idag. Så det var bara att ställa sig i duschen, klä på sig, fälla upp paraplyet och ge sig ut i regnet. I och för sig uppfriskande, men hade ju varit trevligare utan regnet.

På vårdcentralen tog labbtjejen fram bara ett rör. Tre rör ska det vara, sa jag. Nä, sa hon, det står på det som kom idag att det bara ska vara cancermarkörprov. Vad trött jag blir. Vad står det på det som skulle tagits nästa vecka då, undrade jag? Där var det blodstatus, leverprov och hela baletten. Gå efter det då, sa jag. Så hon gjorde det och tog inte bara tre rör utan fyra blev det.
I mitt huvud.... eftersom läkarbesök och uppföljning nu blev en vecka tidigare... så måste ju även blodproverna inför besöket vara samma som det skulle varit om det inte blivit tidigare.

Cancermarkörprovet ( som inte går att gå efter ) är inte det viktigaste, även om det kan vara intressant att se om det minskat eller ökat. Mer viktigt är det ju att se hur kroppen påverkats av det nya giftet och hur immunförsvaret ligger till etc. Nu nämnde jag ju cancermarkör i telefon så hon hakade väl upp sig på det utan att kolla vad det kunde vara mer. Jag kan ju ha fel i mitt resonemang, men det tror jag inte.

Hur som helst blir det intressant vad som händer i morgon. Om jag ska fortsätta äta de enligt mig verkningslösa rosa pillren, eller om det blir något annat, eller ingenting. Tömningen oroar mig förstås, men det är bara att hoppas att det går lika bra som sist. Kan nog inte begära att få den läkaren igen och han kan ju ha semester. Blir det en semestervikarie behöver jag nog drösvis med lugnande *ler*. Skriver jag ingenting i morgon kväll så gick det åt helvete. Men det klart det går bra. 

Med tanke på 08-familjens besök nästa vecka blev ju det här bra. Pratade med dottern i går kväll ( precis i slutet av Mord i Midsommer, så missade vem som var mördaren ) och de kunde ta pappan första dagen och mig andra så det var liksom inget problem. Nu ska jag kontakta alla ungar ikväll, när böckerna förhoppningsvis är väck,  att läkarbesöket blir i morgon i stället och 08- folket kan komma när de vill. 

Ni kan ju tänka på mig i morgon. Jag hoppas det går rätt fort, så jag kan gå ner till stan och köpa cykelslang. Ska lösa ut en trissvinst på 60 kr. Mer kan väl inte en slang kosta.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Bra att du ringde och fick tid hos onkologen.Du skall inte gå omkring och lida. Bra att du har koll på vilka prover som skall tas. Men det borde väl vara sjukvårdesns uppgift.

Gretas Svammel sa...

Idag är det nog viktigt...Hans-E.. att man som patient har koll.