söndag, juni 21, 2015

BLANDAT

En dag med sol. Åtminstone fram till fyra. Vaggade runt en timma för att insupa lite energi från sol och natur. På bilden syns det knappt att jag har svällbuk.

Här syns det lite mer. Ytterligare 1 cm ökning idag till 98 cm. Har inte bestämt hur jag ska göra. Om jag ska ringa onkologen i veckan för att tömma ur vätskan och slippa gå och bära på och oja mig över den här klumpen. Eller om jag ska ha tålamod och vänta till veckan efter då jag har bokad tid. Helst hade jag velat att giftet gjorde verkan och tog hand om vätskan. Men sådan tur ska jag tydligen inte ha.  Just den dagen som jag har tid till onkologen, är den dag som 08-familjen planerat komma ner. De har inte många dagar att välja på så blir därför mitt i veckan. Nu vet jag inte hur det blir.

Tog en bild i spegeln också och där syns klumpen mer tydligt. Tror ingen är avundsjuk *ler*. Men innan operationen var det värre. Fattar inte hur jag pallade med. Nu är jag irriterad och trött på det mesta. Tycker inget är kul och ingen lust med något. Känner inte igen mig själv, varken till utseende eller sätt. För tillfället ett trist liv.  Men bättre tider kommer väl förhoppningsvis.

Gjorde ett försök att sola ryggen i eftermiddags, medan jag pillade i mig en veg. panpizza och några cocktailtomater. Men blev knappt en kvart för då började molnen dra ihop sig.

Man får skratta åt frillan. Det gör jag själv. Jag ser ut som någon i en film, men minns inte vem. Jag försökte med vax efter duschen att få benan där jag haft den förut. Istället för att det ska krulla ihop sig och ställa sig rakt upp. Det höll ett tag, sedan var det som vanligt igen.
Bilden är från igår då jag testade att få bort slangen från cykeldäcket.

Jag lyckades, det var inte så svårt. Men däremot kunde jag inte hitta hålet på slangen. Luften jag pumpade i försvann på ett huj. Försökte blåsa i luft samtidigt som jag for runt med slangen i vatten i badkaret. Men gick inte heller. Dessutom var det skitjobbigt att stå böjd över badkaret med magen. Nu såg jag att slangen var lagad och lappad två gånger tidigare, så beslutade att köpa ny slang nästa gång jag är stan. Men jag är i alla fall en bit på väg med min punka *ler*.

Melonfröna jag satte i tisdags har redan kommit så här långt. Himla snabbt tycker jag. Citronkärnorna kanske det blir med som med olivkärnorna... att de aldrig kommer upp. Det kanske inte går att sätta kärnor. Jag vet inte alls. Jag väntar och ser.

Nu ska jag koka ett ägg som får bli matintaget till det rosa pillret. Inte mycket till mat, men det här med mat är ett kapitel för sig. Och speciellt på kvällen, då jag inte är det minsta hungrig. I går kväll mådde jag illa igen, några timmar efter att jag taget giftet. Så pass att jag tog en illamåendetablett. I kväll känner jag än så länge inte av något.

Det är sällan något att se på tv längre och så brukar det väl vara under sommaren. Mest repriser.  Frikänd ska jag se, för det har jag följt. Näst sista avsnittet idag. Jag har börjat klicka in på TLC, de har lite lustiga program ibland.
Bäst att fixa ägget nu. Fast tycker det känns lite meningslöst att hålla på att peta i sig det här rosa giftet.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
God fortsättning på sommaren. Det är klart att du skall ta kontaktt med VC omedelbart. Du skall inte gå omkring och lida

Gretas Svammel sa...

Vårdcentralen... Hans-E... har inget med detta att göra. Det är onkologen.