måndag, juni 22, 2015

VAGGANDE GÅSEN MED DÅLIG EKONOMI

Den vaggande gåsen på väg till affären. Var ju skapligt väder även idag. Trots att väderkartorna visade regn både som igår, idag och i morgon och nästan hela veckan tror jag. Men jag är förstås inte ledsen för det. Tycker att den riktiga sommaren får komma snart, men är visst någon polarvind som styr till det läste jag. Fast med tanke på att jag inte är i skick för att cykla till badet, så kanske det är bra som det är. Och skulle det bli riktigt varmt skulle jag kanske gnälla för det.

Jag kan ju gnälla över ekonomin, fast jag inte tycker om att göra det. De som tidigare gett en allmosa kan hoppa över det här. Gick igenom räkningarna idag och insåg att det fattas 1000 kr ungefär för att få ihop den här månaden. Klart det finns en anledning, det gör det alltid. Dels att jag inte haft pengar till mat och har fått naggat av skattepengarna två gånger ( senast idag ), totalt 550-600 kr. Skattepengarna räknas ju in i det ekonomiska biståndet jag får, så där ligger jag då alltså redan back med ca 600kr. Sedan har jag under den här sjukskrivningstiden aldrig kunnat betala in till Ica krediterna lika mycket som jag använt från dem och ju mer skuld man har desto mer måste man betala in. Så 500 som jag pytsat in är nu uppe i 1000. Jag har i stort sett använt upp hela krediterna på både Icakortet och Icakrediten. Undrar om jag någonsin kommer ifatt?

Så jag hoppas att några känner sig hågade att sätta in en liten slant på kontonumret här uppe till höger. Några som inte tidigare gjort det, men som träffat mig och vill hjälpa mig, trots att jag inte kan ge tillbaka vare sig i närhet, beröring eller sex.

Jag har inte ringt till onkologen idag. Få se om jag gör det imorgon. Ska mäta mig då. Även om det skulle vara underbart att bli av med klumpen mellan byst och navel, så är det verkligen inget kul att bli tömd. Jag vill ju helst att kroppen tar hand om det själv. Det känns inte direkt som att diafragman har minskat i alla fall. Så kanske, kanske inte att jag gör slag i saken i morgon.

Jag råkade "glömma" det rosa pillret till frukosten idag. Men ikväll har jag tagit det, alldeles nyss. Ihop med ost och brocolisoppa. Ja, jag har inte ätit något på dan. Jag kom inte iväg till affären förrän vid tre och var inte hemma förrän halv fem. Det går alltså inte fort när jag vaggar. Sedan långa telefonsamtal.

Satte mig sedan vid datorn med en del av de jordgubbar jag inte kunde låta bli att köpa idag och sedan var jag mätt. Men var ju tvungen tyckte jag att få i mig något mer näringsaktigt, så  då blev det soppa i kväll. Klumpen gör att jag ständigt känner mig stinn och hård och mätt.

Blir nog lagom nu att sätta på nyheterna klockan 21. Jag hänger inte alls med som förr. Inget är som förr *ler*. Blaskorna på nätet kollar jag förstås, men orkar sällan klicka upp och läsa. Om det inte är något som verkligen fångar mitt intresse. Nu är jag lite nyfiken... och kan tänka mig att jag inte är ensam om det... hur det ska bli för de häktade litauerna. Såg lustigt ut. Jag hoppas verkligen polisen har på fötter och att det är de som är skyldiga. Lite frustrerande med denna tystnad. Nu drog klockan plötsligt över 21.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Du skall inte lida. Ring till onkologläkaren. Jordgubbar är gott!

Gretas Svammel sa...

Jag låtsas att jag inte lider...Hans-E...