torsdag, juni 18, 2015

2010

Dagarna försvinner den ena efter den andra, utan att jag uträttar något vettigt. Jag vet inte om jag bara ska låta det vara så, eller om jag ska ta mig i kragen? Finns en hel del jag kan göra och som någon gång också ska göras, som inte är fysiskt ansträngande. Jag kan börja med goda ambitioner på morgon, men sedan blir det inget med det ändå. För att jag är trött och för att jag inte har någon lust.

Satt lite med Photoshop idag, är ju snart dags för nytt blogghuvud, men blev inget sånt, utan jag totade ihop dagens bloggbild istället. Buken är förstås fortfarande stor, vilket stör mig. Att jag inte har någon kuk tillgänglig stör mig däremot inte alls. Just nu klarar jag mig bra utan. Och regnet strilade just då utanför fönstret.

Läste eller hörde någon vädermänniska som sa att det regnat ( om än bara lite ) varje midsommarafton på 2000-talet. Utom 2010. Det kan ha varit lokalt i mitt län det handlade om. Är nog troligt. Jag klickade upp juni 2010 på bloggen. Enligt mig då inget regn, men växlande molnighet och en del blåst. Jag cyklade då med en bekant till hennes bekanta vid Roxen. Samma bekant jag var bjuden till idag. Jag var där ett tag och sedan cyklade jag hem.

Jag fortsatte läsa inläggen från den sommaren och hösten. Utifrån det jag läste kan jag inte låta bli att fundera på om det hela började då. Cancern alltså. Fast det är ju inget man någonsin kan veta säkert. Jag hade gått upp 2 kg skrev jag så totalt hade jag då 5 kg att tampas med. I flera inlägg klagar jag på en onaturlig trötthet. Så pass att jag hade tankar på att kolla upp det. Men inte förrän fötterna, speciellt vänsterfoten började svullna upp gick jag till vårdcentralen. Jag skrev ett helt inlägg om det besöket för det gav ingenting, men de tog prover som visade sig vara okej. Framåt senhösten/vintern försvann svullnaden men inte kilona.

Magproblem hade jag tydligen också och med samma symptom som jag haft nu under behandlingarna, med magsug och ibland illamående. Jag minns att jag en period hade besvär som jag då förknippade med stress och oro och som jag botade med te och actimel. Men inget minne av att jag även mådde illa.
I november skriver jag:
Var inne på apoteket när jag var i stan igår. Jag ville prata med någon  om mina magbesvär. Det är ju inte mage och tarmar eller underliv som krånglar, utan mer solarplexus där vi har stresspunkter. Jag vet aldrig om det är hunger jag känner eller annat sug numera. Äter jag så finns ändå suget kvar, som vid vissa tillfällen är himla obehagligt och ibland gränsar till illamående.Jag anser mig ha en mage av stål, som inte krånglat på 56 år. Brännande känsla, pratade hon om. Nej, sugande, sa jag och ingen halsbränna och inga sura uppstötningar.

Exakt samma som jag haft nu. Då försvann det, men nu förvärrades det ju. Fram tills jag började med de rosa pillren. Ibland kan jag känna av suget, annars är det en annan värk jag har nu. Om den beror på biverkningar eller vätskan som stöter mot organen, vet jag inte. Både ock kanske.
Nåväl, det är inte mycket att spekulera i nu. Det hade nog varit långsökt att då tänka äggstockscancer.

Klickade också ner några bilder från den tiden att pryda bloggen med vid tillfälle nu fem år senare.
Jag hittade också inlägget med klippet där jag rockar. Letade ju efter det för ett tag sedan. Det finns här.

En hel dag med onödigt degande vid datorn blev det idag. Men det får väl vara så. Kan ju bli lika dant i morgon. Om jag inte får en vitamininjektion i natt, av någon okänd *ler*. På lördag får datorn vila så då kanske jag gör något mer vettigt... om måendet tillåter.    

 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Spännande rubrik i bloggen!
Stor buk bör ju undvikas. Men stor kuk är väl trevlig både för kvinna och man. Jag har väl "normal storlek". I yngre dagar gjorde väl storeleksjämförelser med andra killar.

Nu blir det mest diskussioner om stånd och hjälpmedel. Många jämnåriga män använder penisring precis som jag. Effektivt hjälpmedel efter uppsugning eller upprunkning.

Gretas Svammel sa...

Är nog många...Hans-E.. som använder penisring.