tisdag, maj 26, 2015

STEN UNDER BYSTEN och MER MOLN ÄN SOL

När jag traskade ner till vårdcentralen vid middagstid idag så tyckte jag att det var ganska skönt ute, trots att det väl var mer moln än sol. Var himla svårt idag att ta sig i kragen och duscha av sig, klä på sig och ge sig iväg, så klockan var nästan tolv när jag klev ut genom porten. Lunkade i sakta mak, för nu börjar den ökade diafragman bli jobbig på riktigt.
Jag har inte ätit något idag ännu, mer än frukost och några mandlar. Känns som det är stopp och inte får plats något. Till och med vattenklunkar vill åka hiss innan de bestämmer sig för att stanna kvar. Men ska pilla i mig lite soppa senare, när jag sätter mig framför tv-n.

Vill minnas att det var ungefär så här när det hela började efter nyår 2014. Fast det började ju egentligen tidigare. Proppmättheten avtog sedan om jag kommer ihåg rätt. Ja, det är lustigt och det är jobbigt och det stör rörelsefriheten och orken och glädjen. Bara negativt *ler*. Men den dagen kommer nog när jag ser tillbaka och tänker... ja det var då det. 
Förutom känslan av att bära omkring på en tung sten under bysten och att ha magsäcken halvvägs upp i halsen, så är det bra. Trött förstås, men det får jag leva med så länge kroppen invaderas med gift varje vecka.

Gick in på apoteket efter provtagningen och kollade igenom alla medikamenter de hade mot typ magkatarr. Vid den här som onkologen tror ska hjälpa stod det att den ger effekt efter 20 minuter. Så jag slutar med den nu. Har den inte gett minsta effekt efter 5 dagar så gör den det aldrig. Novalukol och Novalizid kollade jag på, men där höll effekten bara i sig typ en timma. Så jag köpte inget. Jag tror inte längre det har med magkatarr att göra, jag har ju inte riktigt de symptomen och har aldrig haft. Och efter buktömningen var jag ju helt besvärsfri i flera dagar.

Lite tänkbar mat att få i sig, inhandlades efter det. Burkarna i bakgrunden hör inte dit, det är C-vitamin och Chlorellaalger och C-vitamin med järn och multivitamin. Ska testa skaldjurssoppan nu ikväll. Köpte en gång fisksoppa i samma märke, som inte var god. Den här har jag aldrig köpt. Risgrynsgröten vet jag inte varför jag slängde ner i korgen, det är väl inte mycket näring i den. Men smidig att ta till när man ska tvinga i sig något bara för att. Torsk tänkte jag koka på fredag, dagen efter giftet då jag brukar må skapligt och lite saltgurka kanske kroppen behöver ha efter helgens pärs.
Kan ju säga att näringsdrycken igår inte var speciellt god. Drickbar, men inte god.

Här ser man rätt tydligt "stenen" under bysten. Jag gör tummen upp för att solen sken.... just då. Det var annars inte alls lika skönt som jag tyckte det var när jag gick till vårdcentralen. Blåste lite kallt och så dessa jäkla moln som solen kröp in och gömde sig bakom. Ni ser dem på himlen. Jag orkade vänta ut ett litet mindre och då satt jag och frös. Men sedan kom solen och värmde mig i fem minuter innan nästa större moln kom seglande och gömde solen. Då struntade jag i det och gick in.

Jag var och satte på tv-n nu. Tänkte se Korrespondenterna nu 20.00 som tar upp tiggeriet eller mer rätt tiggarna. Igår blev det för ovanlighetens skull ingen tv alls. Jag fastnade i mitt skrivande, när  huvudet inte riktigt hänger med så tar det tid och sedan fastnade jag i telefon och när jag kom därifrån var Filip och Fredrik redan slut. Så kan det va.  

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Tur att du iaf fick en skön stund i solen. Du är glad och och vacker på bilden.

Hans-Eriks funderingar sa...

Ps Testar lite bilder på bloggen. Får se om jag klarar mig från Bloggers kritiska granskning. Ds

Gretas Svammel sa...

Du utmanar ödet... Hans-E... *ler*.