tisdag, april 21, 2015

FÖRMIDDAGSINLÄGG I DAG OCKSÅ

Jag kör ett förmiddagsinlägg idag också. Jag vet inte om datorn går att använda sedan. Om jag förstått rätt så kör jag Windows 7, vilket funkar bra för mig. Då och då har det när jag startat upp datorn kommit upp ett stort meddelande tvärs över skärmen att uppdatera till Windows 8.1  Jag vill inte ändra något, har inget behov av appar som jag knappt vet vad det är, så jag har klickat " påminn mig senare" för att få bort meddelandet.  Igår dök det upp och jag gjorde samma sak. Idag dök det upp igen, men nu fanns inte alternativet " påminn mig senare". För att överhuvudtaget få bort skiten från skärmen var jag tvungen att välja något annat, eller starta om som jag faktiskt funderade på. Men jag valde till slut ok om fyra timmar. Så halv ett uppdateras det. Jag är lite orolig. Blir det många ändringar kommer jag att få spader. Det enda jag använder datorn till är att surfa, skriva och fixa bilder. 

Vardagsrummet är nästan klart, men gud vilken dålig ork och kraft jag hade igår jämfört med i lördags och söndags. När jag tvättat insidan av fönstren fick jag ta paus för att orka fortsätta. Så höll jag på fram till halv tre. Satt sedan på balkongen och njöt av sol och värme från tre då solen rundat hörnet och till halv fem. Ska jag göra idag också.

Men först ska jag gå bort till skitica och handla lite, mjölk, skorpor, grönsaker och frukt. Har kommit in i det här med att lägga ett salladsblad på frukostmackorna innan osten och vad det nu är jag väljer att ha mer.... tomat, gurka eller paprika. Åt ingen ordentlig mat igår, men gjorde en  "cancerskrämselsmoothie " innan balkongen. Idag blir det veg. snitzel, potatis, sås och lingon. Smaken och aptiten är inget att hurra för tyvärr.

Ännu en skitnatt med ständiga uppvaknanden. Vaknade två gånger under en timma bl.a. Som tur är somnar jag om utan större problem. Än så länge i alla fall.
Annars är måendet relativt bra fortfarande, förutom då smak, aptit, hosta och sinande ork. Men jämfört med tidigare är det nästintill toppen. Jag har liksom glömt hur det är att må toppen.

Tog den här bilden för någon timma sedan. Symboliserar att jag även byter lampskärmar till taklampan i rummet ha ha. Brunröda vid höststädningen och vita vid vårstädningen. Fast den ena vita skärmen sprack lite idag. De är ju flera år gamla, men den får duga ändå. Syns inte.

Den här bilden är från oktober 2011, då jag var ganska nyinflyttad här och skulle spika upp en tavla i hallen. Den tavlan ska jag nu ha över sängen fast då vågrät istället för lodrät som här.

Så lite sådant småfix är kvar plus badrummet med byte av duschdraperi och mattor och skrubb här och var. Men världen går inte under om det får vänta till lördag till exempel. Tänker ta det lugnt nu resten av veckan och njuta av det fina vädret.

Nu ska jag göra en koll på balkongen ifall jag kan ha knälånga shorts och bara en t-shirt när jag går ut. Jag tror faktiskt det. Fantastiskt att vi äntligen är där.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Hoppas att uppgradering till Windows 8 gick bra och datorn är återstartad. Jag är övertygad att datoranvändandet blir bättre. Tekniken utvecklad ju!
Väldig fart på ditt vårstädande! Du ser fräsch och vacker ut i badlakan och lampskärmar! Trevligt med nakna bröst för en "tuttoman" som jag!

Gretas Svammel sa...

Jodå, datorn funkar...Hans-E...