onsdag, april 22, 2015

SOL och TESTADE ROSE.

Bild från i morse. Inte den bästa kanske *ler*, men spela roll. De allra värsta som jag tar och sedan raderar slipper ni i alla fall att se. Skulle duschat och fixat håren på benen i går kväll. Men hade varken lust eller ork då. Nu vaknade jag tidigt efter tredje natten med ständiga uppvaknanden, så hade tid i morse att greja med det.

I natt ska jag sova i soffan tänkte jag, Jag sover ju normalt oftast bättre där, men sover jag i ett streck hela natten, kanske med något enstaka uppvaknande på grund av hostan, så ändrar jag sängen i morgon. Även om jag somnar om relativt snabbt är det ändå himla störande och jag hinner aldrig komma ner i ordentlig djupsömn. Och blir således inte helt utsövd.

En promenad i vårt vackra väder har det blivit idag för koll av trycket. Det håller sig tack och lov fortfarande på en okej nivå... 109/73, men pulsen är fortsatt hög... 88. Googlade lite förut på hög puls och det kan ju bero på många saker, men i mitt fall tror jag att det kan bero på dels lungmetastaserna och/eller dålig kondition. Fast det är alltså egna spekulationer.

Datorn går som ni ser att använda efter uppdateringen till Windows 8.1. Fick radera en massa onödiga appar som plötsligt fanns där och när jag loggade in hit till bloggen så kom det upp att något var fel som jag skulle anmäla till Blogger. Jag klickade bort meddelandet som återkom ett par gånger, men sedan funkar det som vanligt. Än så länge. Jag är lite skeptisk för publicera står med svag text, mot vad spara och förhandsgranska gör. Jag hoppas det går att publicera.
Blev lite kallsvettig i morse när jag knäppte på computern.  Det krävdes lösenord för att överhuvudtaget komma in. Jag skriver ju ner alla mina lösenord som tur är, men jag hade inget nedpräntat till datorn. Testade med ett som jag körde med ofta förr och då kom det upp att det var lösenordet till Microsoft de ville ha ( vilka är de egentligen? ) och det hade jag skrivit ned.

Igår vågade jag mig bort till Ica i ett par gamla, halvlånga shorts. I solen var det ju jätteskönt men då och då drog det allt lite kallt om benen. Köpte en papaya för tio kronor. Fanns inget pris så jag sa " ta tio kronor" och så gjorde hon det. Tror inte jag köpt det någon gång förut. Men det var allt ätbart. Är en massa svarta kärnor i mitten som jag ska så några av. Jag tog ett kort på det i går kväll och jag vet att jag fixade det och sparade. Men nu finns det inte. Det är antagligen jag som är extra knäpp och vimsig nu för tiden.

Tillbringade två timmar på balkongen. Så himla skönt. Jag ska snart sätta mig där igen nu när jag skrivit klart och solen kommit dit. Brukar vara vid tre, men solen är ju bara två då.  Fick färg i ansiktet tyckte jag då, men idag ser jag inget.

Jag var inte speciellt sugen men fick ändå för mig att testa lite rosévin. Smakade inte mycket mer än vad vattnet gjorde, vilket beror på mina smakförändringar. Jag drack upp det jag hällt upp och det gick ju bra utan att magen protesterade. Fast jag blev lite besviken över att jag inte uppskattade det så som jag önskat.

Tänkte senare på kvällen att jag ville testa vanligt vin också. Det smakade i alla fall mer, men jag tyckte inte det var speciellt gott. Inte så gott som jag ville att jag skulle tycka. Det är inget kul för jag vill ju kunna ta ett glas och njuta av det. Undrar när den dagen kommer?
Undrar ni över ostbågarna så fick jag lite smak på det när jag åt upp det som var kvar efter ungarna sist, så jag köpte sedan en sådan där liten påse ni vet. Ifall jag ville ha någon gång och igår ville jag ha några stycken, fast det var inte heller så gott som jag hade trott.

I dag blir det en sallad till mat som jag tar med till balkongen. Äggen är redan kokta så det går snabbt att fixa. Länge sedan jag åt sallad. Tror jag testar med bikinibehå och korta shorts idag och inget rosé utan bara vatten, vatten, vatten.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Tråkigt att vinet inte smakade gott. Du är värd lite godsaker nu!

Trevligt att Windows uppdateringen funkade! Du är en hacker.

Nu har du fina lena sommarben!

Gretas Svammel sa...

En vacker dag så är smaken normal hoppas jag....Hans-E..