söndag, april 19, 2015

AKTIV HELG

Nya frillan. Lite punkstuk. Nej vars, jag tog bilden i morse innan dusch, när jag kletat i ricinolja. Lite Kortisonröda kinder fortfarande.  
Det blev en aktiv helg för mig kan man säga. Det man inte gör på en vecka gör man på tre dagar. Tredje dagen är i morgon.

Sov i soffan natten till igår lördag. Inte medvetet, utan somnade innan jag hann komma till sängen. Tänker ibland när jag stängt av tv-n, att jag ska bara blunda lite innan jag reser mig. I nio fall av tio så somnar jag *ler*.  Sover många gånger bättre i soffan än i sängen faktiskt. Var uppe vid fyra och släckte lamporna och gick sedan tillbaka till soffan och sov till tio i tio.

Frukost, nyhetsmorgon och satt sedan och skrev en lång lista på vad jag skulle göra. Det finns ju ett litet motstånd just till att börja, men har man väl kommit i gång så vill man bli färdig. Det ser ju tre gånger så rörigt ut minst under tiden man håller på än vad det gjorde innan.

Började sent omsider med att rensa ur bokhyllan som jag sedan flyttade till andra sidan av rummet. Rensade bort massor av böcker, även i den andra bokhyllan. Har nu två flyttkartonger och tre papperskassar i hallen med böcker. Hörde med ungarna om de var intresserade, men de har inte plats med en massa böcker. Lade undan några stycken till ett par av dem och så sparade jag några gamla deckare till mig själv när jag inte har råd att köpa nya. Men jag sparade förstås på massor också, alla Lundellböckerna och Kallentoft och Agata Kristi och Coelho med mera, med mera. Så bokhyllorna blev inte direkt tomma, men det är lite luft i dem.

Har funderat hit och dit vad jag ska göra med dem. Jag har ju ingen bil så kan inte själv frakta dem till något bokbord eller loppisaffär. Fotade dem och bestämde mig för att så småningom lägga ut dem på blocket för avhämtning. Jag vill ju att andra ska ha nytta av dem.

 Drog sedan skrivbordet från ena sidan till den andra och äntligen blev det städat på skrivbordet. Det har jag ju varit igång med en månad eller två. Kände mig ganska trött efter det här och det hade tagit sin tid. Egentligen var planen att även hinna med fönstren och gardinbyte, men jag lyssnade på kroppen. Kopplade in datorn gjorde jag så att jag kunde sitta där med frukosten i morse.

Flyttade lampan i köket gjorde jag också, så det skulle vara klart idag.  Jag är lite förvånad att kroken jag satte upp i taket för några år sedan med självhäftande tejp, sitter så bra fortfarande.

Idag fortsatte jag med att flytta soffa och bord i köket och att skjuta sängen från ena sidan till det andra och annat styr som kommer i dess väg. Tvättade fönstren i datorrum, sov rum och kök och förstås dammsugning undan för undan och golvtvätt.

Tvättstugan på eftermiddagen och då fick det räcka med städande för idag. Fint väder har det varit, men inget solande för mig alltså. Kan ju vara bra att undvika det så kort efter Kortisonet, med tanke på eventuella pigmentförändringar.  Få se i morgon hur det blir. Om jag orkar, men som sagt man vill bli klar, så tar jag vardagsrummet och badrummet då. Men säger kroppen ifrån så avvaktar jag. Har lite taveländringar kvar också i de andra rummen. Trots att jag är ganska mör så är jag ändå himla nöjd med helgen.

För några veckor sedan fanns förstås viljan att klara en vårstädning, men jag trodde att orken på sin höjd skulle räcka till fönster och golvtvätt. Tänk om det här braiga måendet kunde fortsätta. Så himla underbart det vore. Men man vet inte vad ödet har i beredskap och vad som väntar runt hörnet eller nästa dag. Som tur är.

Inga kommentarer: