fredag, april 17, 2015

GIFTOMGÅNG 6

Ännu en dos gift skjutsades in i min kropp idag. Om fyra veckor är det halvtid och då kan jag börja räkna ner. Nästa vecka är "min" sköterska tillbaka, så idag var det samma som sist. Hon hade säkert inte legat sömnlös *ler*, men alla gånger bävat en aning beträffande min dosa. Därför blev hon ( även jag ) så lycklig och överraskad när det blev backflöde på direkten. Så märkligt det kan vara och ingen har någon förklaring på min spökande dosa. Det är ett spännande moment varje gång och nu blir det ju fortsatt spännande nästa vecka. Ska det funka direkt även då?

Ett tvåbäddsrum huserade jag i idag och i sängen bredvid låg kvinnan jag delade rum med för 14 dagar sedan. Hon var då en av åskådarna ihop med sin vuxna dotter som jag roade med överdrivna akrobatiska övningar för att få igång dosan den gången. Dottern var med även idag. Det är egentligen lustigt att man inte oftare träffar på samma människor. Men det är bara några få man träffar flera gånger.

Hur som helst så innebar det att min timma gick väldigt fort. Vi pratade hår bl.a. och jag tog av peruken och visade mitt lilla hår. Alla säger att jag ska skippa peruken, även de här och även en sköterska som kom in. Men än så länge känner jag mig mest bekväm med peruk bland folk. Tycker väl att jag då ser mer ut som jag.

Tyckte jag skulle ha ett kort utan peruken också. Fast det blev suddigt av någon anledning som jag inte vet.
Mina blodvärden är fortfarande hur bra som helst. Inte minsta avvikelse och det är jag så himla glad för. Trots att jag får cellgifter igen, så verkar det nu utveckla sig så som jag hade önskat och hoppats att det skulle gjort när jag slutade med de förra. Bra blodstatus, kroppen håller på att normaliseras vad gäller formen, inte lika muskelsvag längre, orkar mer, vill mer, kreativeten är på gång, håret växer, ögonfransarna är som förr och jag är inte alls så trött. Men, men man ska inte ropa hej ännu. Det kan ändra sig snabbt. Däremot kan man glädjas av stunden som är.

Fast just nu är jag trött känner jag och det beror säkert på att jag hostar och vaknar till på nätterna och att jag gick upp sju i morse. HB- värdet var nu på 125..... var 120 förra veckan. Inte vanligt det ökar under behandling, men det får gärna öka mer. Eller stå kvar på 125. Vore ju suveränt om jag slapp att behöva blod den här behandlingsomgången. Med tanke på att jag i höstas var så trött och matt att jag fick blod varje månad de sista tre månaderna.

Jag skrev igår att om det inte snöade, regnade eller blåste så skulle jag gå ner till stan. Jag var i valet och kvalet faktiskt för det var ju kallt och ruggigt och blåste lite. Som tur var valde jag trenchcoaten idag och mer tur var att det låg vantar i fickorna. Jag bestämde att gå för blev ju ingen promenad igår.

När jag pallat upp kameran på en papperskorg för att knäppa ett kort så började det dugga så smått. Det ökade på och jag stoppade ner kameran och gick så snabbt jag förmådde. Hann inte långt förrän det plötsligt kom världens hagelskur. Det alternativet hade jag ju inte med *ler*. Det är väl det här som kallas aprilväder antar jag. Just nu ser jag genom fönstret att solen skiner så fint. Nästa vecka kan det bli vår igen sägs det. En stund i alla fall. Det kan ju bli så i år som det varit förr ibland, att det blir sommar över en natt. Byxor och strumpor ena dagen och shorts och barfota nästa.

Stack in näsan på systemet och inhandlade min lilla flaska rosé. Nu ligger den i kylen och väntar på att jag ska bli sugen och att magen klarar av lite alkohol och på att jag ska tycka det är gott. Det är egentligen bara tisdagar och onsdagar ( nu när jag får giftet på fredagar ) som jag vill belasta kroppen med alkohol. Giftet frestar ju på mer än tillräckligt och tre dagar efter garderar jag mig med och inte dagen innan.
Claes Ohlsson fick också ett besök, för inköp av superlim. Blev en tub kontaktlim också. Det kan vara bra att ha.

Var hemma vid kvart över två ungefär och började nästan direkt att skala rotfrukterna. En chili åkte med också så det skulle bli lite sting i grytan. Jag känner ju smak, men inte den riktiga, klara smaken om man säger. Läste någon som jämförde det med svag metallsmak och ja, kanske. Fadd smak säger jag. Men vad är egentligen fadd smak?  
Grytan räcker till mat även i morgon. Blir ju bra med nyttig, basisk mat både giftdagen och dagen efter.

Hade sparat ner några länkar. Men det tar vi inte nu. Nu är det fredagkväll och om cirkus en timma ligger jag i soffan med päron, citronvatten och lite jordnötter och tittar på lets dance. Om programmet är värd sitt namn så borde Stenmark åka ut idag. Han borde åkt förra veckan tycker jag. Han är en ikon och folklig idol, men ingen dansare. Även om han är driven och gjort framsteg. Någon jäkla ordning ska det va *ler*.

Vad ni än gör så hoppas jag ni får en fin fredagkväll och dito helg. Om ni undrar vad det är för rosé som jag anser går att dricka så är det detta. 

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Trevligt att dina värden förbättras och du känner dig pigg.

Bra att ha en flaska vin redo. Hoppas att det smakar bra.

Gretas Svammel sa...

Ja vi får se när vinsuget kommer... Hans-E..