måndag, mars 02, 2015

SJUKAN RINGT

Jag har huvudet över ytan även idag. Fantastiskt. Jag har i stort sett suttit här vid datorn mesta tiden. Jag är inte alls vän med hemsidans nya redigering. Visserligen går det bättre och bättre, men stundtals blir jag tokig på skiten. Fast lite får jag skylla mig själv. Höll på länge med att få till länkarna. Dels avståndet och sedan ville jag ha textfärg. Jag sparade och publicerade, sparade och publicerade utan att det blev rätt. Till slut slog det mig att jag kanske skulle klicka på det där tecknet längst till höger i adressfältet och då syntes det vad jag gjort. Fast då blev ju avståndet alldeles för långt mellan några länkar. Men det får vara som det är nu. Letade fram några äldre bilder för att det ändå skulle bli något nytt.

Sjukan har ringt några gånger. Först onkologsköterskan jag hade förut. Det är bra att jag får samma för hon var bra. Nästa torsdag 12:e startar jag nya cellgiftsbehandlingen. Får då båda sorterna.
Sedan ringde en annan sköterska. Det blir ett jäkla rännande till sjukan nästa vecka, för på måndag ville hon ha dit mig före tio för att ta prover. Jag försökte protestera och sa att jag kan väl ta dem på vårdcentralen på fredag. Men de fick visst inte bli för gamla som de skulle blivit om de ligger hela helgen.

Sedan dit igen på tisdag för att få en dosa inopererad. Sist hade jag ju en venkateter som ni minns, i armen. Det heter egentligen picline, men jag kallar det för vad det är. Nu blir det alltså en dosa. Jag vet att de där kan växa fast och det är ett helsicke att få bort dem. Jag ska ju ha min i fem månader... minst. Fördelen är att jag slipper ha ett fult band om armen och jag kan duscha och bada som vanligt. Jag gillar ju inte när man ska göra åverkan på min kropp, men har ju inget val. Jag får lugnande intravenöst, sa hon och lokalbedövning förstås.

Skulle sedan fylla på busskortet så det räcker till nästa vecka. Hade 404 kr kvar på kontot och tänkte fylla på med 200. Av någon anledning ( antagligen klickade jag lustigt ) så det blev det dubbelt. Men det såg jag inte förrän jag betalade. Nu har jag 4 kronor kvar på kontot, men å andra sidan räcker busskortet månaden ut.
Till mat har jag 500 på ICA kortet och 500 på ICA krediten. Kommer inte att räcka hela månaden, men halva och längre än så behöver jag inte tänka idag. Jag hoppas det kommer in lite på kontot vars nummer finns här till höger.

Hörde att bortre gränsen i sjukförsäkringen äntligen ska tas bort. Gud så många sjuka som nu drar en lättnandes suck. Jag gläds med dem.

Hörde också på gårdagens nyheter att en skola ( tror i Malmö ) var tvungen att stänga på grund av våld mellan eleverna. Hurdant har det blivit egentligen? Jag trodde ett tag, eller hoppades i alla fall, att vi gick mot ett mer humant och fredligt samhälle. Men det är ju precis tvärtom. Anledningarna till att det är som det är både här och i övriga världen är nog flera. Jag tycker det är otäckt i alla fall med all ondska som finns.

Jag har lite kvar att styra med vid datorn innan jag stänger ner för gott för idag. Ska bl.a. skriva ut det jag inte kunde skriva ut förra veckan och sedan ska jag skriva i senaste händelserna i sjukdokumentet, innan jag glömmer. Men först tar jag en paus för att äta lite mat. Jag vet inte riktigt vad jag ska äta idag, omelett eller soppa eller tonfisksallad. Soppa är smidigast, men är nog mest sugen på sallad.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Du börjar få ordning på hemsida. Fotot från 2013 i svart korsett och bara bröst är toppklass!

Gretas Svammel sa...

Ja den får duga nu... Hans-E..