tisdag, mars 03, 2015

DATORDAG

Bild från i morse då stora vita flingor dalade så sakta ner från himlen. Då blev marken vit, men nu är det vita helt borta. Tack och lov. Det är ju vår jag vill ha nu, inte snö. Men på torsdag läste jag att det skulle bli sol och på söndag sol och flera plusgrader. Så pö om pö så blir det nog vår även i år. 

På torsdag ska jag ta en promenad till affären i förhoppningsvis sol då och handla det allra nödvändigaste typ mjölk, ost, potatis. Kom på precis nu att jag tänkt baka matbröd idag, men totalt glömt bort det. Få se om det blir gjort i morgon. På fredag är det bäst att dammsuga tills de små minimänniskorna dyker upp på lördag. Det känns ganska trist att jag inte kan köpa hem något gott tills de kommer. Men det är bara att finna sig i sin situation.

Jag har heller inga pengar till sjukan nästa vecka och veckan efter det osv. Högkostnadsskyddet går ut 6 mars. Men jag tror man kan be om faktura, så det löser sig väl.

Idag har jag känt av magen lite igen. Inget varar för evigt *ler*. Fast jag har suttit vid datorn klippt hela dan och stundtals varit så inne i det jag gjort att jag inte brytt mig om det lustiga magsuget. Det är inte klokt egentligen.... halv fem reste jag mig och bar ut morgonens kaffemugg och kollade posten som damp ner på hallgolvet redan vid tio. Brev bl.a. från sjukan med info om fasta och skrubb innan operationen av dosan på tisdag. Kallelse till tandläkaren/ hygienisten, som jag ska avboka. Undersökning är okej, men jag tror inte det är bra att gräva i tandköttet när jag tar de här sprutorna. Jag ska höra på onkologen på torsdag.

Var ju tvungen att äta något men hade ingen lust att laga, så fick bli nudlar med chilisås och en halv tomat. Men suget i magen försvann inte för det. Jag har också något ömmande på vänster sida och det enda jag kan tänka mig där är njuren. Men så länge det är uthärdligt så får det gå.

Vad har jag styrt med hela dagen vid datorn då? Kanske ni undrar. Först satt jag med Photoshop och gjorde blogghuvud till den här bloggen som jag bestämt får bli vilande efter 23 mars. Gjorde även blogghuvud till reservbloggen "gretas-svammel2" som jag kommer att skriva på sedan. Man kan tycka det är långt till 23:e men nästa vecka blir det inte så mycket tid eftersom jag ska ränna till sjukan och inte vet jag hur det här nya giftet kommer att påverka mig. Sedan är det bara en vecka kvar och då kanske jag ligger däckad, fast det hoppas jag förstås inte.

Har sedan suttit på bloggplatsen där andra bloggen är och försökt lära mig att få till den. Letade sedan efter bildspelen på den externa, men jag har raderat de från -07, -08 och -012. Tyvärr och jag vågar inte ha dem kvar här efter 23:e för då kan ni inte komma in hit och se länken till den andra bloggen. Det från -012 fick jag hjälp med musiken av en kille och det kan hända att han har det kvar. Personligen tycker jag att det första är det bästa, alltså det från -07. Fattar inte att jag raderat dem, men antagligen tyckte jag det var onödigt att spara eftersom de fanns här.

Testade att ladda upp ett till den andra bloggen och det funkade bra, fast de har ju sin policy även där och är det anstötligt eller pornografiskt så tar de bort det. Gjorde det därför lösenordskyddat så ingen lättskrämd läsare kan anmäla bloggen. Det är ju ingen garanti för att blogghotellet inte ska ta bort det, men det märks. Då får jag komma på något annat. Jag kommer att skriva ut lösenordet både här och på hemsidan när det blir aktuellt. Ska publicera resten av de jag har och sedan är det ju diverse blogglänkar och andra länkar som ska fixas. Allt tar sin tid. Sedan återstår att radera på den här bloggen och det lär nog ta tid. Jag ska göra en infobild att lägga in i de inlägg där jag tar bort bilder... tror jag... och sedan måste jag registrera bloggen så jag kan pinga den och göra den sökbar. Så mycket styr bara för att Blogger/ Google plötsligt blivit rädda för sex och halvnaket.

Nu ska jag gå ut med tallriken och diska upp den och hälla upp lite blåbär och hallon från frysen till tv-n senare.  Lägger nog sedan in de andra bildspelen också innan jag stänger ner.

Inga kommentarer: