fredag, mars 13, 2015

RÖNTGENMISS, ASSANGE, FAS 3, SEXKÖP

Då kör vi lite länkar lite snabbt. Röntgenmiss som orsakade patientens död. Man vet ju bara det som står i artikeln, men jag förstår inte ursäkten som gavs. En ung kille som sökte upp akuten på natten för magsmärtor och kräkningar. Röntgen togs som tolkades som okej. På morgonen minskade smärtan, men återkom senare och killen fick hjärtstopp och dog. Killen hade alltså ett brustet magsår som ( om röntgen kollats bättre ) hade opererats akut.

För mig finns flera frågor. Ett magsår får man inte bara sådär, så borde man inte utifrån patientens anamnes misstänkt åtminstone? Eller förhörde man sig inte om tidigare besvär etc. Ursäkten att det berodde på röntgenpersonalens hårda belastning som i sin tur berodde på en stor mängd röntgenundersökningar som skulle eftergranskas känns i mina ögon tunn. En akutröntgen går ju före eftergranskningar och man kan inte bara snabbkolla en sådan. Kan man inte vid någon röntgen förstås. Om nu röntgenläkaren missade så borde väl läkaren kollat bilderna också. Fast jag vet ju att så görs inte alltid.

Ena läkaren jag hade sa ju när jag frågade saker att hon inte hade bilderna. Fast där ljög hon för de finns om man vill. Den braiga läkaren tar alltid fram dem när jag frågar. Vid eftergranskning av bilderna på den här killen så såg de ju att det var något fel.

Det här är en annan kille som jag ömmar lite för. Fast man vet ju inte hela bilden säkert här heller. Nu har Marianne Ny, åklagaren äntligen begärt att få ta dna prov och förhöra Assange på plats i England. Bättre sent än aldrig, men man kan ju undra varför hon väntat så länge och varför hon plötsligt gett med sig.

Sedan läste jag en artikel i SvD av Anders Lago som utrett Fas 3. Klockan går snabbare än jag räknat med så ska inte dra mina tankar kring det. Mer än att jag tycker det är bra att det bevisas att fas 3 är skit. Utdrag från artikeln:
Förslaget innebär att individen får en anställning hos en matchningsaktör, med löner och villkor enligt avtal. Matchningsaktören kan till exempel vara rekryteringsföretag, omställningsföretag, sociala företag, utbildningsföretag och bemanningsföretag. Individen utför sitt arbete hos ett kundföretag, som betalar matchningsaktören för tjänsten. Matchningsaktören blir en spindel i nätet och bidrar till att minska den osäkerhet en arbetsgivare kan känna inför att pröva en person som varit utan arbete en mycket lång tid. Matchningsanställningen innebär en trygghet för individen som oavsett hur matchningen mellan en individ och en specifik arbetsplats fungerar har sin anställning och lön hos matchningsaktören. Arbetsgivare kan – i rollen som kundföretag – pröva hur väl en individ trivs och fungerar i verksamheten utan att ett anställningsförhållande behöver komma tillstånd. Verksamheten med matchningsaktörer föreslås testas i en försöksverksamhet med 2 000 personer per år, upphandlad enligt LOU bland annat för att underlätta kontroll, uppföljning och utvärdering.

Jag tycker det verkar ganska vettigt så här långt. Den arbetslösa får lön och känner sig meningsfull och arbetsgivaren slipper att anställa innan den vet om personen passar för jobbet.

Slutligen sexköpslagen. En Brittisk studie som visar att sexarbetare inte per automatik mår dåligt.  Det är ju annars vad prostitutionshatare vill att gemene man ska tro. Att sedan sexköpslagen inte haft någon effekt, det visste vi ju redan. Vi som valt att putsa glasögonen. Om man med effekt menar att prostitutionen ska minska. Länsstyrelsen i Stockholm har i en ny rapport kommit fram till denna nygamla nyhet.

Vad jag sedan tycker om Saudi Arabien och debaclet kring det, kan ni säkert gissa. Jag tycker det är bra att stå upp för sin sak och säga vad man tycker typ om medeltida lagar. Varför hyckla på bekostnad av sin egen moral och sitt eget hjärta? Visst måste man kompromissa ibland och även använda hjärnan, men i det här fallet finns inget att kompromissa om.

Nu Lets dance. 

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Bra att nytt tag görs om AF och Fas 3.

Bra att åklagaren gör förhör med Assange och förhoppningsvis får avslut på denna historia. Undrar hur två kvinnorna som anmälde Assange känner sig nu. Om man skall vad som skrivs på nätet, blev de två väninnorna sura på Assange för att knullat med båda. Den ena hade ju dessutom rekommenderat Assange som sexpartner till den andra. Oförståeligt. Har kostat engelska skattebetalare 100 miljoner i bevakning.

Tittade också på Lets dance för första gången. Ingmr Stenmark är verkligen bra. 55+ man!. Nu skall jag gå på danskurs också.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Den engelska undersökningen om sexarbete är intressant men inte PK. Men det verkar komma olika tecken på att ökad acceptans av köp/sälj av sex. Ibland finns det behov av sex utan långvariga känslobindningar. I det fallet blir det en tjänst som betalas under avtal mellan två myndiga personer. Det som inte är acceptabelt är tvång, trafficking eller hallickar.

Gretas Svammel sa...

Det tycker jag...Hans-E... att du ska börja dansa. Det är kul och bra motion.