måndag, mars 16, 2015

BÄTTRE MED EN PANODIL

Bilden ser kanhända lite lustig ut, men har tagit den från en kattvideo. Den får symbolisera min dag idag hittilldags. Jag gör alltså inte många knop idag. Har lagt bakom mig ännu en natt med ständiga uppvaknanden och hosta. Och huvudvärk. Trodde inte jag skulle kunna sova alls för sov nästan hela dagen igår förutom när jag tittade på Babel och Wallander. Men jag sov om än bara i korta stunder.

Idag tog jag en Panodil när jag gick upp vid halv åtta. Himla skönt när det började släppa i huvudet. Ännu inget direkt illamående och jag hoppas inte huvudvärken kommer tillbaka. Kollade lite idag om det någonstans står att huvudvärk är en vanlig ( eller ovanlig ) biverkan av Avastin. Men det nämns inte ens bland biverkningarna. Jag ska fråga på onkologen på torsdag. Det kan ju vara så att det är nackmuskeln som är orsaken efter inopererandet av dosan. Jag känner fortfarande av nacken vid vissa rörelser. En massage skulle kanske inte vara så dumt. Ett lätt illamående är jag ju van vid och nu är det säkert Paklitaxenet som är boven.

Jag har i alla fall idag totat ihop ett litet brev till soc. om hyresgränsen. Ska fylla i resten av papperen som de ska ha varje månad och posta det i morgon när jag går till vårdcentralen. Det är ett rätt gammaldags system de har. Samma frågor ska besvaras varje månad... om hyresvärd, om eget kontrakt, om förmögenhet, om sysselsättning, om inkomst etc. Och så ska det skickas in per post. Jag tycker det skulle räcka om man fyllde i förändringar och att man då kan göra det via internet som alternativ till post.

Tre stycken togs för sexköp läste jag i min lokalblaska här om dagen. Skulle länka , men nu kan man plötsligt inte läsa det utan att registrera sig. Corren är fantastisk *ler*. Om jag minns rätt så var det ett tips som ledde polisen till ett hotell där det misstänktes att sexförsäljning pågick.

I gårdagens Agenda tog de upp sexsäljandet. Jag såg det idag på nätet. Det är väl bra om de fattar till slut att sexsäljandet inte minskar bara för att sexarbetarna på gatan minskar. Frågan är om de kan få till en ny lag som fångar upp de som mår dåligt, de som är väldigt unga och de som är tvingade och sedan ger fan i de som inte mår dåligt. Samt får tag i de oseriösa kunderna som inte förstått att oavsett om det är med eller utan betalning så är sex ett ömsesidigt beslut där respekt och hänsyn krävs.

Ett totalt oförlåtligt misstag läste jag om idag. En tjej med cancer som precis som jag fick en dosa inopererad. Men de tog ingen slutbild för att kolla så allt var okej. Själv bad jag om att få se bilden och läkaren förklarade vad jag såg. 
Två dagar senare skulle tjejen få cellgift och då begicks ännu ett misstag. Sköterskan som skulle ge giftet kollade inte att det var som det skulle, vilket görs genom att spruta in lite koksalt och sedan dra tillbaka. Resultatet: hon fick gift direkt till hjärtat och dog. Dessutom fanns ingen läkare på avdelningen. I Linköping finns alltid läkare ( vad jag vet ). 

Det är skrämmande att det överhuvudtaget begås just sådana här misstag. Nu ska man väl inte hålla på att läsa sådant här när man som jag är mitt i vårdapparaten. Eller så ska man. För att vara extra mycket på sin vakt. För mig är det snudd på osannolikt att man kan begå missen att inte ta en kontrollbild. Dels används ju ultraljud för att se att slangen förs ner i ett blodkärl och dels är ju inte läkaren ensam. Om han eller hon missar så borde väl assistetenterna hojta till. 

Nu ska jag göra klart soc.papperen och sedan göra en kraftansträngning och ställa mig i duschen. Plåstret på halsen har släppt så ska förstärka det med nytt plåster för säkerhets skull. Hoppas jag blir av med det på torsdag, men inte säkert. Förbandet över dosan ska jag ha ännu en vecka, sa de sist.     

  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Lycka till med pappersexercisen.

Håll noggrann koll på din dosa så inget fel sker.Låter hemskt det som skedde med tjejen

Tror att det så småningom värker fram en ny lagstiftning om köp och sälj av sex, som tar fasta på på att det är ett avtal mellan två myndiga personer

Gretas Svammel sa...

Ja...Hans-E... tjejen råkade ut för något som inte SKA hända.
Vad gäller sexköpslagen kan det bli tvärtom också. Förbud att både köpa och sälja.