fredag, februari 06, 2015

KORT och LAGOM FREDAGSSVAMMEL

Idag kletade jag på mascara innan jag traskade ner till samhället. Det syns inte på bilden. Jag känner mig lite mer normal när jag nu kan ha mascara igen. Men bara normal i ansiktet. Kroppsligt känner jag mig som en otymplig koloss. Inte alls kul. Jag ska mäta diafragman om en vecka för att se hur mycket den ökat på två veckor. Det är just där det sitter. Går omkring och känner mig proppmätt hela tiden. Man måste nog ha upplevt det för att förstå, men jag ljuger inte om jag säger att det är himla jobbigt. Och samtidigt som mättnadskänslan finns där och övre magen är spänd och sprängdfylld så kommer vanlig hungerkänsla när magen varit tom för länge.

Jag hoppar över lagad mat idag. Som ni ser på bilden har jag ätit en halv semla. Kunde inte låta bli när jag såg att de hade wienersemla. Den andra halvan tar jag nog i kväll till tv-n. Är sugen på jordgubbar. Alltså färska, svenska, söta gubbar. Har frysta i frysen, men det är inte riktigt detsamma.
Frågade på apoteket om de hade batteri till min "nya" febertermometer. Men icke. Jag hade med mig den, men de sålde inte den sorten. Var nästan på vippen att köpa en ny igen för 149 kr, men gjorde det inte. Är batteriet slut så brukar det stå en bokstav, sa kvinnan på apoteket och det gör det ju inte. Den visar ju bara så låga och olika temperaturer. 34.9 är det väl ingen som har i temp till exempel *ler*.

Sexköpslagen kom upp till debatt i gårdagens "Debatt" på tv. Jag vet inte, blev väl varken hackat eller malet. Det enda jag störde mig på var det vanliga "köpta kroppar" och sedan var det en åklagare som ansåg att sexsäljarna var offer. Vissa helt klart, men långt ifrån alla.

På SVT opinion har Oscar Swartz, Emma och två från  Scandinavian Human Rights Lawyers skrivit varsin artikel för er som är intresserade.

I Metro har Lisa Magnusson skrivit sin åsikt om sexköpslagen. Ni som följt min blogg vet att hon tidigare skrivit om sin avoghet mot denna knäppa lag.

Nu blir det inte mer. Jag är en aning trött i kväll, så blir nog sängen efter Skavlan. Om jag inte somnar under tiden.  

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Bra att du håller koll på din mage. Trevligt att du kan börja använda mascara igen.
Semla är alltid gott.

Verkar som PK maffian börjar vackla om nyttan om sexköpslagen. Var går gränsen? Om jag hjälper en dam med reparationer i hennes radhus och hon för det bjuder på middag med "efterrätt"? Är det sexköp? Är det ok att byta tjänster?

Gretas Svammel sa...

Njaa... Hans-E.. jag undrar om de vacklar. Vem vill erkänna att de kanske hade fel?