tisdag, februari 17, 2015

INTE LÄTT

Här sitter kolossen och är helt slut i huvudet. Jag kan ju ingenting om datorer, mer än det nödvändigaste så det blev hur fel som helst när jag skulle flytta hemsidan, trots att jag gick efter deras mall. Blev så jäkla frustrerad så bestämde mig för att skita i det och göra en ny på "din studio". Men när jag for runt på den sidan och läste avtal och priser osv, så tänkte jag om. Dels var det mycket dyrare än det webhotellet jag har och hur krångligt är det inte för folk att få en ny hemsides adress. Jag tror det är krångligt för det skulle jag tycka. Dessutom vet jag ju inte om en sådan sida som min skulle godkännas där och inte heller hur länge det är aktuellt att ha en hemsida. Jag vet ju ingenting om min framtid.

Så jag klickade tillbaka till gamla webhotellet och tänkte att jag gör en ny hemsida där. Så länge jag inte trycker publicera så är det lugnt. Valde en mall och kopierade texten från hemsidan. Men jag fick inte bort den spanska eller vad det är för text från mallen så min text lade sig över den. Efter mycket fifflande med olika varianter så kunde jag dra bort den till höger, men när jag förhandsvisade sidan så syntes den ju där till höger. Jag höll på att bli galen men tänkte jag SKA klara det.

Det här nya redigeringsverktyget fattade jag inte mycket av först. Jag kunde slutligen i alla fall radera malltexten, men inte få den färg jag ville ha på sidan. Fast det borde nog gå. Laddade ner ett par bilder och höll på länge för att få till dem. Vet inte hur man ändrar storleken på dem heller.  Med det gamla valde man bara stor... liten.....normal. Jag tryckte i alla fall slutligen på publicera. Det kommer att ta tid att lära sig det här.

Andra sidan med länkar med mera orkade jag inte med ikväll, men jag har förklarat dilemmat för de som tittar in.
Tänkte sedan för mig själv att på ett sätt är väl det här bra kanske. Jag får använda hjärnan lite *ler*.
Nu ska jag byta dator mot tv och titta på " Min sanning".

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta

Det är alltid utmaningar med nya IT verktyg. Tror att med din envishet att resultatet blir bra

Gretas Svammel sa...

Ja vi får se...Hans-E... hur stort mitt tålamod är *ler*