torsdag, februari 19, 2015

ARSENIK och KAPUTT SKRIVARE

Arsenik i ris. Det låter farligt. Sicken tur att jag inte äter ris så ofta och att jag slutat med riskakor. Men det lär nog finnas giftiga ämnen i andra grödor också. Man får nog odla sin mat själv om man vill vara helt säker.... och troligtvis skulle man ändå inte vara hundra.

Det blev ingen toning igår för jag kände inte för det när magen spökade hela tiden. Idag är den lugnare och jag har varit och handlat det mest nödvändiga. Men jag glömde förstås brevet till soc., så jag får se om jag tar en tur till brevlådan i morgon. Jag fattar inte hur slö i huvudet jag är, för det låg  framför mig på köksbordet.
6 plus, men blåste lite och kändes inte alls vårligt och behagligt.

Kletade i toningen när jag kom hem och tänkte att det här kommer inte att bli bra. Fast ofta blir inte resultatet som det ser ut när man kletat i det. Under tiden det verkade så skurade jag diskbänk och toalett och våttorkade lite bord och bänkar och fönsterbräden. Tänkte även byta dukar, men det kändes plötsligt så jobbigt och jag var redan trött då. Det är ju dags för vårstädning fram i april så det får vara till dess. Om jag nu är så pass stark då vill säga. Men får jag bara bort den otympliga magen så känner jag mig åtminstone mer rörlig. Sedan kan jag ju sänkas av cellgifterna förstås, fast jag hoppas det blir var tredje vecka och inte varje vecka som sist.

Tja vad ska man säga ha ha. Riktigt orange blev det vid tinningarna där det var grått förut.  Men som sagt, vad spelar det för roll. Bland folk har jag ju ändå peruken fortfarande och här hemma piggar det upp att se en rödtott i spegeln.

Tog en bild bakifrån också. Visst har det växt rätt bra på 10 veckor? Och bak ser det inte lika orange ut.
En skål soppa på det vid datorn med tanken att skriva ut det jag tänkt skriva ut. Då började skrivaren att krångla. Kontrollera höger patron, stod det. Jag tog bort och satte tillbaka och uppmaningen återkom. Jag hämtade en tops för att rengöra efter anvisning från HP på datorn. Uppmaningen återkom. Jag tog bort båda patronerna och satte tillbaka. Uppmaningen återkom. Då stängde jag av och satte på och då blev meddelandet istället åtgärda papperstrassel. Det fanns inget trassel. Sedan kom det här med kontrollera höger patron tillbaka.

Jag skiter i det, tänkte jag och stängde av med knappen på skrivaren. Då funkade inte det så nu står det stänger av och så har det gjort ett tag. Jag kommer inte ihåg hur gammal den här skrivaren är. Köpte den tror jag när jag köpte den förförra datorn och den var ju rätt gammal när jag köpte den här jag har nu för 1½ år sedan ungefär. Skrivare har väl inget evigt liv kan jag tänka mig.

Jag kan inte vara utan skrivare och kopiator och scanner, så på något sätt måste jag köpa en ny. Nu har jag ju en förhoppning att den i morgon ska funka igen *ler*. Jag är ju sån. Jag googlade i alla fall lite på skrivare och så dyra är de inte. Men de flesta var trådlösa. Jag fattar inte det där riktigt, om en sådan funkar till min dator med internetuppkoppling, för det är ett måste. Jag ska fundera lite. Jag har ju Sibakortet som jag krånglade med om ni minns när jag köpte datorn. Men det kanske inte gäller längre då jag inte använt det sedan dess och Siba kanske inte ens finns kvar. Hur som helst klarar jag inte nu att åka in och köpa någon och kånka hem på bussen.
Om det kommer några avkommor i helgen så ska jag rådfråga dem lite.  Men det kanske bara är den sist utflyttade som kommer.

Det löser sig nog. Men jag måste ha en ny till nästa månad för soc. vill ha utskrift på betald hyra.

Jag är trött och det är ni säkert trötta på att läsa vid det här laget. Jag ska hämta ett äpple och fara runt lite till på nätet nu innan jag intar soffläge.

2 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta
Det låter som din skrivare håller på att lägga av. Tur att en skrivare är rätt billig. Den funkar med en dator som är bara drygt ett år.

Tuff färg! Du ser fin och pigg ut!

Gretas Svammel sa...

Ja det finns HP skrivare för under tusen...Hans-E..