fredag, januari 16, 2015

MAT, STÄD, RÄKNINGAR och LITE SOL

Ingen slappardag i fåtöljen idag inte. Men nu är jag ganska trött, både sömnig och trött i kroppen så längtar efter att få ta plats i den, eller i soffan när jag är klar vid datorn. Två saker kvar att stryka på listan... sortera in papper i pärm och städa skrivbordet. Plus fixa skrivprojektet, men det räknar jag inte.

Papperen började jag med när jag var klar med frukost och datorsurfen sådär vid tolvtiden. Alltså jag bar ut det till köksbordet med tanken att sätta mig där och få det ur vägen. Det tar ju på sin höjd en kvart. Men det kom annat i vägen och det ligger fortfarande exakt likadant. Senast söndagkväll ska det vara fixat. Jag skulle ju byta kaffet mot te idag och hade lagt fram en tepåse. Lika sjutton laddar jag kaffebryggaren och då fick det bli kaffe. Men i morgon. Sprutan glömde jag också kom jag på framåt dan.

Det damp ner sex vita kuvert i hallen. Sex räkningar på en och samma gång. Hyra, bredband, a-kasse avgift, H&M kontot, resten på apoteksfakturan och en Klarnafaktura på 400 som jag inte vet vad det är. Det är något gammalt som jag betalat lite på varje månad, men det är inte specificerat. Jag har försökt få info via nätet utan framgång. Nu tar jag aldrig sådan faktura längre, utan betalar inom tio dagar om jag skickar efter något. Minst en räkning till lär komma, återbetalningen av aktivitetsstödet. Jag tycker jag snart borde få besked angående mitt överklagande om det till Förvaltningsrätten. Det är ju ett antal månader sedan. När jag blir ännu lite piggare och om jag inget hört så ska jag ringa.

Solen tittade fram då och då och trots att det blåste lite så fick jag för mig att gå bort till ICA och köpa frukt och hushållspapper. Hade blivit för mycket i tisdags att bära ifall jag köpt frukt då. Nu var det inget tvång för hade klarat mig utan både frukt och hushållspapper över helgen. Men kände att jag ville ut och det skadar inte att röra på kroppen lite ( när jag orkar ).  Actimel för magen och några potatis blev det också.

I tisdags när jag gick ner till samhället stannade en bil och frågade efter vägen till ett ställe. Idag stannade också en bil när jag var på väg hem från ICA och frågade efter vägen. Lite lustigt... eller inte. Jag tror det har hänt en gång innan under de tre år jag bott här som någon frågat efter vägen.

 När jag kom hem stekte jag fyllningen till pastarullarna, champinjoner, lök, lite tomatpure och grädde. När det svalnade tog jag fram dammsugaren och drog runt på den i lägenheten. Jag låg alltså inte och dammsög *ler*. 

 Innan jag sedan torkade av golven så rullade jag ihop pastaplattorna med fyllningen och toppade med lite fetaost.

Hällde över pastasås och riven ost och skjuts in i ugnen 200 grader i typ 20-30 minuter.

 Resultatet blev inte alls dumt, men jag tror det skulle varit ännu godare med ostsås istället för Dolmios pastasås. Fast det här måste ju vara nyttigare tänker jag. Två byttor till frysen blev det och lite på en tallrik tills i morgon om jag inte orkar laga mat då.

I morgon ska jag inte göra många knop tänkte jag. Dricka te, se tv, sticka kanske, skriva kanske, fundera över livet, meditera och eventuellt ta en promenad om solen är framme, skriva görandelista till nästa vecka. Kan ju hända att jag också rensar på köksbordet. Ta ett glas rött kanske ni tänker. Men det tror jag inte att jag ska, med tanke på min störande mage. Har inget sug efter det heller just nu. Men längtar lite efter att få det.
Söndag är det tvättdags igen.   

Hittade den här på Martin Mobergs facebooksida. Tycker den säger allt. 
Nu är klockan halv sju. Jag ska gå och diska upp min tallrik och formen, hälla upp lite blåbär till tining, tända ljus och slänga mig i soffan och sätta på tv-n. Håller mig till ettan ikväll fram till tio då det blir sjuan fram till midnatt. 
Igår var jag för trött för att läsa och så blir det säkert även i kväll, men jag är himla nyfiken på hur fortsättningen kommer att bli. Jag slutade där en mor och tonårig son var inlåsta i ett gömsle som de kallade det för och han som ska komma och öppna har precis blivit mördad. Detta parallellt med att en av polisernas fru blivit kidnappad, samtidigt som en tysk man är i Sverige för att mörda på uppdrag. 

I morgon kväll är jag nog pigg och kan hugga tag i intrigerna igen. Nu hoppas jag alla som läser får en sådan helg som ni önskar.    

3 kommentarer:

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,

Du är en ordentlig kvinna, som håller ordning på papper och räkningar.
Maten ser god ut! Hela receptet finns ju med!
Fin bild på dig i fåtöljen. Lite 60-tals Playboy stuk på den. Naken visar bröst men ingen fitta. Du är sexig.

Gretas Svammel sa...

Gör inte alla det...Hans-E...*ler*. Håller ordning på sina papper.

Hans-Eriks funderingar sa...

Greta,
Alla är inte ordningsmänniskor som du är.